İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan’ın, Nahçıvan’da yeni mevziler kurma teşebbüsü durduruldu

30 Haziran akşamı ve 1 Temmuz sabahı Azerbaycan silahlı kuvvetleri, Nahçıvan tarafındaki bazı bölgelerde mevzilerini güçlendirmek için mühendislik çalışmalar başlatma teşebbüsünde bulundu.

Bu girişime cevap olarak ateş açan Ermeni güçleri, hasmın planladığı çalışmaların gerçekleştirilmesine izin vermedi. Ermenistan Savunma Bakanlığı’nın Basın Sözcüsü Artsrun Hovhannisyan, olayla ilgili Facebook üzerinden şu açıklamayı yaptı:

“Ermeni tarafının açtığı ateş sonucunda hasmın mevzilerinden biri tamamen yıkılarak yandı. Karşılıklı ateş esnasında Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin anlaşmalı askerlerden biri hafif yaralandı.”

Daha önce sosyal medyada yayınlanan haberlere göre Nahçıvan yönünde ve özellikle Areni köyünün yakınlığında Azerbaycan tarafından yeni mevziler kuruldu. Diğer yandan, sözkonusu bölgede Azerbaycan’ın kurduğu yeni mevzilerin, Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin kurduğu yeni mevzilerde kontrol altında tutulduğu öğrenildi.

Yapılan açıklamalara göre, Azerbaycan tarafından sözkonusu mevzilerle ilgili yayınlanan görüntüler yanıltıcıdır. Ermeni Areni köyü bu mevzilerce kontrol altına alınamaz, çünkü Azerbaycan mevzilerine sanıldığı kadar yakın değildir. Diğer taraftan, Ermenistan ordusunun da, daha yakın bulunan ve nüfusu daha yoğun olan Azerbaycan köylerini kendi etki bölgesinde tuttuğu öğrenildi.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/07/02/Azerbaycan-Nah%C3%A7%C4%B1van-Ermenistan/132384

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın