İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İsveç, Ermenistan-AB Anlaşmasının onaylanmasını geciktirmeyecek

Ermenistan Millet Meclisi Bşk. Ara Babloyan 29 Haziran’da, diplomatik misyonunun sona ermesi vesilesiyle Meclis’e ziyarette bulunan İsveç’in Erivan Büyükelçis Martina Quick’i kabul etti.

Babloyan, iki ülke arasında tesis olan işbirliğinin önemini belirterek, bunda parlamenter diplomasinin önemli rol oynadığını ifade etti. Babloyan, bundan sonra da uluslararası farklı platformlarda parlamento heyetleri arasında ikili işbirliğinin sürekli olması umudunu belirtti.

Ermenistan-AB Kapsamlı ve Genişletilmiş Ortaklık Anlaşmasına ilişkin olarak Meclis Bşk., İsveç Parlamentosunun mümkün olan kısa sürede belgeyi onaylaması umudunu belirtti, bunun ikili ilişkilerin daha da derinleşmesi için ek saik oluşturacağını kaydetti.

Dağlık Karabağ sorunu barışçı çözüm sürecine ilişkin olarak Babloyan, Ermenistan’ın sorunun çözümü hususunda İsveç’in dengeli tutmunu yüksek takdir ettiğini belirtti.

Martina Quick, ortak çalışma için teşekkür etti, ikili bağların pekişmesi ve parlamentolar arası bağların canlanmasının önemine dikkat çekti. Elçi İsveç’in Ermenistan’la farklı alanlarda işbirliğinin genişlemesine kıymet verdiğini kaydetti, ülkesi parlamentosunun Ermenistan-AB Kapsamlı ve Genişletilmiş Ortaklık Anlaşmasının oanylanmasını geciktirmeyeceği teminatını verdi.

Taraflar bilim-eğitim, kültür ve ticaret-ekonomi alanlarında işbirliğine de değindiler.


https://news.am/tur/news/459254.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın