İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mnatsakanyan: Bundestag’ın Ermenistan-AB Anlaşmasını yakın gelecekte onaylayacağı umudundayız

Resmi ziyareti çerçevesinde Berlin’de bulunan Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan bugün 28 Haziran’da Alman Parlamentosu Bundestag Bşk. Wolfgang Schobel’yle buluştu.

Taraflar buluşmada Ermenistan-AB işbirliğine değindiler. Bu bağlamda bakan Mnatsakanyan, Kapsamlı ve Genişletilmiş Ortaklık Anlaşmasının, ilişkilerde sadece yeni hukuki zemin oluşturması değil, aynı zamanda Ermenistan için reform ve ortaklığı teşvik için de önemli bir enstruman olduğunun altını çizdi. Mnatsakanyan, AB üyesi ülkeler tarafından anlaşmanın oylanması yönündeki gelişmelere dair bilgi verdi, Alman Parlamentosunun da yakın gelecekte bu anlaşmayı onaylaması umudunu ifade etti.

Mnatsakanyan, Wolfgang Schobel’le Karabağ sorununun çözümü yönünde Ermeni tarafının tutumuna ilişkin bilgi verdi, Ermeni tarafının sorunu AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlığı çerçevesinde kesinlikle barışçı çözüm yükümlülüğünü bir kez daha teyid etti. Müzakere sürecinin ileri taşınması için bakan, barışa katkıda bulunan ortamın şekillenmesinin gerekliliğine dikkat çekti.

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın