İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

MEB’in antisemit panolara ilişkin yaptığı inceleme üzerine TYT’den açıklama

24 Haziran seçim gününde oy kullanmak için gittikleri okulda panolarda karşılaştıkları nefret söylemlerini fotoğraflayarak, twitter aracılığıyla takipçileriyle paylaşan kullanıcılarından ardından kamuoyunda antisemitizme karşı büyük tepki oluşmuştu. Avlaremoz’un da konuya ilişkin yaptığı haberlerde belirtilen, Pendik Alparslan Anadolu Lisesi ve Düzce Arsal Anadolu Lisesi’nde görülen ve nefret söylemi içeren pankartlara ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı inceleme başlattı.

Gelişen olaylarından ardından Milli Eğitim Bakanı tarafından görevlendirilen müfettişler Hahambaşılığını ziyaret ettiler. Türk Yahudi Toplumu’nun resmi twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, görevlilerin ziyaretine ve etkin mücadelesine teşekkür edildi.

Türk Yahudi Toplumu yetkililerinin Şalom Gazetesi üzerinden yaptığı açıklama ise şu şekilde:

‘’24 Haziran Pazar günü seçim sandıklarının bulunduğu okullardan birinde çekilen ve Yahudi nefreti içeren bir panonun twitter hesabı üzerinden yayınlanması sonrasında Türk Yahudi Toplumu tarafından konu yakinen takip edilmiş ve Milli Eğitim Bakanlığına  ciddiyetle aktarılmıştır.

İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ömer Faruk Yelkenci bizzat devreye girerek panoyu kaldırtmış, Milli Eğitim Bakanlığı da konuyu araştırmaya başlamıştır. 28 Haziran Çarşamba günü Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz’ın özellikle görevlendirdiği müfettişlerimiz Hahambaşılığımızı ziyaret etmiş olup, araştırmanın hassasiyetle sürdürüldüğünü iletmişlerdir. Aynı zamanda İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ömer Faruk Yelkenci, kendisine yazılan ve benzeri pankartların bir çok okulda bulunabileceği düşüncemize ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza bu tür kin, nefret ve ayırımcılık içeren fikirlerin aşılanmasının önlenmesi için tüm eğitim kurumlarımızın taranması talebimize cevaben yazdıkları mektupta  panoyu büyük bir cehaletin tezahürü ve asla kabul edilemeyecek görseller olarak nitelendirmiş olup derin üzüntü yarattığını paylaşmıştır. Ayrıca mektupta gereken hassasiyetin gösterilip tüm okulların kontrolünün sağlanacağı ve benzer cehalet içeren kabul edilemez davranışların gelişmemesi için eğitim yoluyla tedbir alınacağı açıkça vurgulanmıştır.

Türk Yahudi Toplumu konu ile ilgili twitter hesabından başta Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz’a, Sayın Müsteşarımız Yusuf Tekin’e ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ömer Faruk Yelkenci’ye hızlı ve etkin müdahaleleri için teşekkür etmiştir.’’


http://www.avlaremoz.com/2018/06/29/mebin-antisemit-panolara-iliskin-yaptigi-inceleme-uzerine-tytden-aciklama/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın