İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Paşinyan: Mane Tandilyan istifa dilekçesi yazmıştı, bunu ben kabul etmedim

Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Mane Tandilyan istifa dilekçesi yazmıştı, bunu ben kabul etmedim. Beyan bugün 21 Haziran’da yapılan Bakanlar kurlu oturumu esnasında başbakan Nikol Paşinyan’dan geldi.

Paşinyan ʺSon günlerdeki görüşmeler sonucu Bn. Tandilyan’la ortak çalışmayı sürdürmemiz gerektiği kararını aldık ve sadece hükümette değil toplum katında da yoğun tartışmalara sebep olan mesele üzerinde de çalışmalıyızʺ dedi.

Paşinyan, Bn. Tandilyan’ın diğer hükmet üyeleri ve sivil toplum temsilcileriyle beraber Birikimli Emeklilik Sistemi zorunluluk unsuru üzerinde çalışacaklarını ve önümüzdeki 2 ay zarfında somut bir taslak, sorunlar gündemi ve bunların nasıl tartışılacağının listesine sahip olunacağını söyledi.

Bakan Mane Tandilyan’sa şunları kadetti:

ʺİstifamın sebebinin Birikimli Emeklilik sistemi ilkeleri olduğunu biliyorsunuz. Sistemin güven verici olması yönünde sorumluluk taşımaktayız. Önerilecek yaklaşımlar bu ilkeler üzerine bina olmuş olacaktır. Kısa sürede geçici taslağı sunmaya hazırım. Kısa sürede özetler Bakanlar Kuruluna sunarız. Sonbaharda son haliyle sunacağımız umudunu taşıyorum, 1 Ocak’ta da yürürlüğe girer.ʺ


https://news.am/tur/news/457842.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın