İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mogherini: Ermenistan için tahsis edilen 160 milyo Euro hissedilir bir meblağ

AB’nin yakın zamanda Ermenistan’a tahsis edeceği 160 milyon Avro ölçüsündeki yardım hissedilir bir meblağdır. Beyan Ermenistan-AB Ortaklık konseyi oturumu sonrasında basına açıklamada bulunan AB Dış Politika ve Güvenlik işleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’den geldi.

Tarafların bu meseleyi memnuniyetle görüştüklerini belirten Mogherini ʺYoğun bir gündeme sahibiz, ve bu gündeme eşdeğer mali kaynaklar gerekmekte, bunlar artık gösterilmekte olan çabalar için  tahsis edilecektir ve bunlar beklediğimiz gibi devam edecektirʺ dedi.

AB Yüksek Temsilcisi aynı zamanda diğer yüksek temsilcilerle beraber Komisyonun bir sonraki Yıllara Yayılı Mali Program (Multiannual Financial Framework) için Komşuluk ülkeleri öncelikliliğiyle öneri sunduklarını, bunun tabii ki dış işlemler için büyük meblağların tahsisatını öngören AB Doğu Ortaklığı partnörlerini de içerdiğini kaydetti.

Mogherini sözlerinde ʺBen AB’nin mali desteğini muhafaza etmekle kalmayıp aynı zamanda ilerde artırmasını da bekliyorumʺ dedi.


https://news.am/tur/news/457963.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın