İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mnatsakanyan, AB Temsilcisiyle vize rejimi kolaylığına ilişkin konuları görüştü

Çalışma ziyareti çerçevesinde Brüksel’de bulunan Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan bugün 20 Haziran’da AB Göç, İçişleri ve Yurttaşlık İşleri Yüksek Temsilcisi Dimitris Avramopoulos’la buluştu.

Taraflar, Vize Rejiminin Kolaylaştırılması ve Geri Kabul anlaşmalarının icrası yönünde kaydedilen göstergeleri görüştüler. Bakan Mnatsakanyan, anılan anlaşmaların icrası işinde AB üyesi ülkelerin rolüne değindi ve Ermenistan’ın göç siyaseti ve sınır idaresinin iyileştirilmesi, geri kabul ve yeniden entegrasyon kabiliyetleri yönünde yürütülen sürekli çalışmalara dair bilgi verdi.

Taraflar Doğu Ortaklığı son zirvesi kapanış bildirisinde perçinlenmiş Ermenistan ve AB arasında vize serbestisine yönelik diyaloğun başlamasının önemine dikkat çektiler.

Bakan Mnatsakanyan, AB ve AB üyesi ülkelerle sıkı işbirliğiyle Ermenistan tarafından kaydedilen kazanımların takdirinin önemini belirterek, bunun vize rejiminin serbestleştirilmesi ve hareket serbestisi diyalog sürecine katkıda bulunacağını ifade etti. Mnatsakanyan, anılan sürecin insanlar arasındaki temaları daha da genişletme olanağı sağlamak yanısıra Ermenistan ve AB üyesi ülkeler işbirliğinin pekişmesine katkıda bulunacağını da sözlerinde kaydetti.


https://news.am/tur/news/457797.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın