İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BİLDİRİ

Patriklik Makamımız, 24 Haziran seçimleri öncesinde İstanbul Milletvekili, Diyarbakır Milletvekili adayı Sayın Garo Paylan tarafından yapılan açıklamaları üzüntü ve endişeyle izlemektedir.

https://armenpress.am/arm/news/938042.html

Çeşitli haber portallarında Patrik Genel Vekili Sayın Başepiskopos Aram Ateşyan  Hazretleri hakkında kullanılan nitelemeler, ne yazık ki Patriklik Makamı’na karşı saygıdan ve cemaatimizi zorlayan seçim sorunu bağlamında sorumluluk bilincinden yoksun bir izlenim uyandırmaktadır. Üstelik bu açıklamaların ülke dışında yarattığı yankı yanlış algılar doğurabilecek mahiyettedir.

 

Tamamen Türkiye Ermeni toplumunun iç dinamiklerinden kaynaklanan saiklerle çıkmaza sürüklenmiş olan patrik seçim sürecinin, kamuoyu önünde, hafta sonundaki seçimler öncesi ortamda iç politika malzemesi yapılması, propaganda aracına dönüştürülmesi kabul edilebilir bir durum değildir.

 

Bu sorun bağlamında yorum ve değerlendirmelerde bulunurken daha özenli bir üslubun kullanılması, daha nesnel yaklaşımlar sergilenmesi, cemaatimizin geniş toplum nezdindeki saygınlığı bakımından kuşkusuz daha yararlı olacaktır.

 

Eleştirilere tahammülden uzaklaşmamakla birlikte, bu konu hepimiz açısından ortak bir hassasiyettir.

 

Bu vesileyle seçimlerin ülkemiz için hayırlı olmasını diler, farklı siyasi partiler tarafından milletvekili adayı gösterilen tüm cemaat mensuplarımıza başarılar dileriz.

 

Cemaatimize saygıyla duyurulur.

TÜRKİYE ERMENİLERİ PATRİKLİĞİ


http://www.turkiyeermenileripatrikligi.org/site/bildiri-6/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın