İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Garo Paylan: “Paşinyan, Ermenistan’ın hak ettiği lider”

Türkiye’nin muhalif Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ermeni Milletvekili Garo Paylan, Ermenistan ve ülkedeki siyasi gelişmeler hakkında “Bianet”e değerlendirmelerde bulundu.

Eylül 2017’de Ermenistan’a uzun dönemli bir seyahatte bulunduğunu hatırlatan Paylan, ziyaret kapsamında bütün Ermeni siyasi partilerle görüşmek istediğin açıklayarak, “O zaman YELQ Koalisyonu da vardı, Paşinyan’ın lideri olduğu koalisyon. Dediler ki “Onlar küçük bir parti, çok da görüşmene gerek yok”. “Hayır, o çok değerli bir parti, benim partimin düşüncelerine çok da yakın bir parti. Adaleti, eşitliği, kadın haklarını savunan bir parti” dedim.” şeklinde anlattı.

“YELK”le uzun bir görüşme yaptıklarını dile geitren milletvekili, Nikol Paşinyan’ın, Ermenistan’ın hak ettiği lider olduğunu belirterek, “O görüşmede de Paşinyan’a “Ermenistan sizin gibi bir partiyi hak ediyor” dedim. Bu kadar hızlı olacağını beklemiyordum ama altı ay sonra bir devrimle, gerçekten demokratik bir devrimle, kansız bir değişimle iktidara geldiler.

Çok mutluyum, kendilerini tebrik ettim, kendisi de Türkiye ile koşulsuz sınırların açılması ve görüşmelerin yapılmasını istiyor. Umarım Türkiye’de de demokratik bir yönetim Ermenistan ile sınırları ivedi olarak açar. Biz bunun mücadelesini vereceğiz, eğer yönetimde de olursak mutlaka, hemen gerekeni yapacağız. Erzurum’un, Muş’un, Bitlis’in hikayesi Yerevan’ın hikayesinden ayrı olamaz. Bu hikaye bir bütündür. Anadolu’yu hak ettiği tarihi gerçeklikle barıştırmalıyız.” ifadelerni kullandı.

Kaynak:   Bianet

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın