İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erbakan Vakfından Mardin Müzesine Misyonerlik Tepkisi

Mardin’de daha önce yaptığı misyonerlik faaliyetleri iddiaları ile gündeme gelen ve hazırladığı Mardin tanıtım videosundan Müslümanlara ait görsellerden daha fazla Hristiyanlık görsellerine yer verdiği gerekçesi ile tepkilere sebep olan Mardin Müzesine bir tepki de Erbakan Vakfından geldi.

Erbakan Vakfı Mardin Temsilcisi Avukat Ömer Aydın düzenlediği basın açıklaması ile hem Protestan Kilisesine hem de Mardin Müzesine tepki gösterdi.

Aydın açıklamasında Protestan Kilisesinden Mardin’deki Süryani Cemaatinin de muzdarip olduğu ifade ederek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kıymetli Mardinli Hemşerilerimiz; Yüksek malumlarınız olduğu üzere; Ramazan Bayramının ilk günü olan 15 Haziran 2018 tarihinde başlayan ve 17 Haziran 2018 tarihine kadar sürecek olan Misyoner Mardin Protestan Kilisesi’nin Tiyatro ve Protestanlık propagandası faaliyetlerinin bu milletin ruh köküne, dinimize ve milli şuurumuza karşı açılmış bir savaş olduğunu belirtmek isteriz. Biliniz ki bu kilise, 19. yy da ABD’nin Osmanlı topraklarında sömürgecilik faaliyetlerinin alt yapısını oluşturan Amerikan Dış Misyon Görevlileri Komisyonu’nun faaliyetleri kapsamında kurulmuştur. Bunların İlk hedef kitlesi Ermeniler ve süryaniler olmuştur. 1867 yılında devşirdikleri Süryanilerden oluşturdukları 19 kişilik ilk kilisenin, 1960 yılında kapanmasından sonra 2013 yılında Mardin’in kalbinde Latifiiye Camiinin karşısında ve bu cami’nin kadim zaviyesi olan, Mihrabı bulunan bir mekânda ve hiç cemaati yok iken devlet eliyle yeniden diriltildiğine ve bu kez Müslüman çocukları hedef aldığına şahit olduk. ABD Misyonerleri, ilkin Amerikan Misyonu olarak çıktıkları yolda “Ermeni Misyonuna”, “Süryanilerle karşılaştıklarında “Asur Misyonuna” odaklı BÖLÜCÜ FAALİYETLERDE bulunmuşlardır.

Bugün hangi misyonu benimsedikleri hususunu da şuurlu Müslümanlar açıkça anlamışlardır. Dikkat buyurunuz; Osmanlı’da Ermenileri, Süryanileri galeyana getiren bir teşkilatın faaliyetleri bugün PROTESTAN KİLİSESİ ADI ALTINDA Mardin’in göbeğinde tüm hızıyla devam etmektedir.

Zaten bunlar az önce de izah ettiğimiz üzere ‘Asur Misyonu’nun gereği olarak, Ninova Vadisini Koruma Birliği adı altında, Irak’ta ve Suriye’de ASURİSTAN ideali için savaşmakta ve PKK/YPG ile birlikte omuz omuza hareket etmektedirler. Kısaca NPU denilen bu örgütün Kuruluş manifestosunda nihai hedefleri arasında, IKBY’den bağımsız ve Irak hükümetine bağlı bir Süryani eyaleti kurmak olduğu açıkça belirtiyorlar. Manifestoda Süryanilerin, IKBY ile tüm bağlarını kopartıp Irak Hükümeti’nin özgür ve bağımsız vatandaşları haline geldiklerinde potansiyellerinin farkına varılacağını söylüyorlar. Nerede kargaşa çıkarsa bunlarda silahlanıp pay istiyorlar! Dahi, Mardin’in onların öz vatanı ve biz Müslümanların işgalci olduğumuzu iddia ediyorlar!

Bu Kapsamda Misyoner kilisenin faaliyetleri ve emelleri Rahip Brunson davasında açıkça ortaya serilmiştir. Bunların Müslüman çocukları Hıristiyanlaştırma faaliyetinde bulundukları bu davada belirtilmektedir. Yine Mardin Protestan Kilisesi Rahibinin Diyarbakır’ın Lice ilçesinden Müslüman bir ailenin oğlu Ender Peker olduğu hususunu da dikkatlerinize sunarız.

TÜM BUNLAR GÜNYÜZÜ gibi ORTADA VE BU CEMİYET TARAFINDAN APAÇIK İLAN EDİLİP YAPILMAKTADIR. Liderimiz Dr. Muhammed Ali Fatih ERBAKAN’IN dediği gibi: Onlar kendi dinlerinin, iddialarının, ideolojilerinin ve davalarının gereğini yapıyorlar. Peki Müslümanlar olarak biz ne yapıyoruz ÖNCELİKLE buna bakmalıyız!

Bu kapsamda belirtmek isteriz ki; işin garip olan tarafı 200 yıldır bu milletin ruh köküne kasteden bir organizasyonun SAHABELER ve EVLİYALAR şehri Mardin’de devletin şefkati, desteği ve koruması altında, MİSYONERLİK FAALİYETİNDE BULUNMASIDIR. Kıymetli Mardinli Hemşerilerimiz; Bu Cemiyetlerin, devletimizin de müsamahası ile Midyat’ın Bardakçı Köyünde Camii olan bir ibadethaneyi aslı kilisedir iftirası ile kiliseye çevirme gücüne muktedir olması, yine bu Misyoner Kilisesinin, Zaviyeden eve, evden kiliseye dönme mekanı sanki tarihi esermiş gibi Müze Müdürlüğü tarafından insanların dikkatini ve ilgilisini çekmek adına kahverengi tabela ile taltif edilmesi, Yine Latifiye camiin bahçesinin Misyoner kilisesine tahsisi noktasında Müze Müdürü ile birlikte girişimlerde bulunulması hususlarını Müslüman Mardin halkının vicdanına arz ediyoruz.

Müslüman’ın dinine, bayramına saygısı bulunmayan Ve boş bulduğu meydanda istediği gibi at koşturabileceğini zanneden ABD Misyonerlerinin Ramazan Bayramının Başlangıcından bitimine kadar Misyonerlik faaliyetlerine yönelmelerinin kötü niyet içerdiğini ve toplumun nabzını ölçmeye yönelik olduğunu biliyor ve KINIYORUZ.

Her yerde söylüyor ve tekrar dile getirme ihtiyacı duyuyoruz. Ortodoks Süryaniler bu memleketin öz ve kadim evlatlarıdırlar. Ancak Hıristiyanlık dini içerisinde zinayı ve faizi meşrulaştırmak için Siyonistler tarafından icat edilmiş bulunan Protestanlık dininin Müslüman gencine zarar vermesine, aklıyla, diniyle, şuuruyla oynamasına Asla izin vermeyeceğimizi Ve bu kimseleri, bu milletin başına bela edenleri de Affetmeyeceğimizi Müslüman Mardin Halkına arz ve Misyonerlere ihtar ediyoruz”


http://www.mardinlife.com/Erbakan-Vakfindan-Mardin-Muzesine-Misyonerlik-Tepkisi-haberi-34253

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın