İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kendini Paşinyan olarak tanıtan Rus şakacılar bu sefer de AGİT Genel Sekreteri’ni işlediler

Rusya’da Vovan ve Lexus olarak bilinen komedyen çift, kendilerini Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan olarak tanıtarak bir telefon görüşmesi daha yaptı. Bu sefer şakacılar Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) Genel Sekreteri Thomas Greminger’i işledi.

Telefon görüşmesinin ses kaydı internette yayınlandı. AGİT Genel Sekreteri, Paşinyan olduğunu düşündüğü kişiyi Başbakan görevine başlaması vesilesiyle tebrik ederek, AGİT ve Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi’nin, Ermenistan’da seçim mevzuatının değiştirilmesi konusunda Paşinyan’a destek vereceğini bildirdi.

Daha önce de Vovan ve Lexus, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson’u aynı şekilde işlemişti. YouTube ve sosyal medya platformu Twitter’a yüklenen ses kaydından anlaşıldığı gibi,  Bakan Boris Johnson, kendini Paşinyan olarak tanıtan telefondaki kişiyle Rusya’yı, İran’la yapılan nükleer anlaşmayı ve Suriye savaşını konuştu.18 dakikalık konuşmanın sonunda telefondaki kişinin Paşinyan olmadığını anlayan bakan görüşmeyi anında bitirdi.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/06/13/Paşinyan-AGİT-Greminger/131248

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın