İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rus uzman: Sözde “Ermeni soykırımı” konusu artık çok politize edildi

Rus siyasi uzman Andrey Yepifantsev, sözde “Ermeni soykırımının” çok politize edildiğini söyledi.
İsrail Parlamentosu Knesset’te sözde “soykırımı” tanınmasını öngören tasarıyı geri çevirmesini yorumlayan Rus uzman konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Bu “soykırım” konusu artık çok politize edildi. Zira bu konu Türkiye ile ilgili ilişkilerin durumuna bağlı. Herhangi bir ülkenin Türkiye ile ilişkileri kötüleşirse bu durumda o ülke sözde “soykırmı” tanıyor. Tam tersi ilişkiler iyileşirse o zaman “soykırım” tanınmıyor. Oysa hiç kimse sözde “soykırımla” ilgili asıl tarihi gerçeği araştırmak istemez.”

Sözde “soykırımın” tanınması için Ermeni lobisinin dünyada aşırı faaliyetler gösterdiğine dikkat çeken Rus uzman, Ermenilerin de Türklere ve Azerbaycan Türklerine soykırım yaptığını kaydetti. Rus uzman, “Bunu uygulayanlar bugün Ermenistan’ın ulusal liderleri de sayılmakta. Örneğin Garegin Njde…Bugün insanlar artık sözde “soykırım” konusunda farklı düşüncelerini dile getirmeye başladı. Durum giderek değişiyor. İnsanlar artık olgunlaşıyor.”

Daha önce de Yepifantsev, Ermenilerin sözde ‘Ermeni soykırımı’nın tanınması için Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Adalet Divanı’na neden başvurmak istemediklerini açıklamıştı. Rus uzmana göre, sözde “soykırımın” tanınması için herhangi bir ülkenin, parlamentosunun ve bir ülke liderinin konuyla ilgili açıklaması yeterli değil.
Rus uzman şöyle ifadeler kullanmıştı: “Bunlar BM ilgili kurallarını ihlali anlamına geliyor. Çünkü BM tüzüklerinde net şekilde yazılmakta: Bir olayın soykırım olarak tanınmasına bazı ülkeler değil, BM Adalet Divanı karar verebilir.
Ermeniler ise on yıllardır BM mahkemesine başvurmak istemyor. Sebebi? Sebebi ise şu: Onlar bu mahkemede yüzde 100 kaybedecek. Trajik olayların soykırım olarak tanınması için başvuracağı diğer uluslararası mahkemeleri de kaybedecekler. Bu çabalar boşuna. Öte yandan inkar yasasının çıkarılması da saçmalık”
Rus uzmana göre, uçak krizi sırasında Rusya’daki bazı Ermeni diasporası yetkilileri inkar yasasının kabul edilmesi için gündem başlatmıştı.


http://kafkassam.com/rus-uzman-sozde-ermeni-soykirimi-konusu-artik-cok-politize-edildi.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın