İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Medvedev: Ermenistan yakın müttefiğimizdir

Ermeni-Rus ilişkileri koordineli senaryoyla emin ve dinamik şekilde gelişiyor. Beyan, Ermenistan başakanı Nikol Paşinyan’la buluşması öncesi RF başbakanı Dmitri Medvedev’den geldi.

TASS Ajansının verdiği bilgiye göre Medvedev, başbakanlığa seçilmesi vesilesiyle Paşinyan’ı kutladı tanışmaktan memnuniyetini belirterek ʺErmenistan yakın müttefiğimizdir ve birlikte entegrasyon gayretindeyiz. Birlikte Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütünde (KGAÖ) işbirliğinde bulunmaktayız ve koordineli senaryoyla sosyal, ekonomik vd. alanlardaki gelişmelerikoordine ediyoruzʺ dedi. Medvedev iki ülke hükümetlerinin karşılıklı ilişkilerin gelişimine gayret göstermeleri gerektiğini de kaydetti.

Medvedev iki ülke ilişkilerinin emin ve dinamik geliştiğini kaydederek ʺBu tabii ki Avrasya Ekonomik Birliğindeki (AEB) işbirliğinden kaynaklanmaktadır. Bu aynı zamanda  ekonominiz son dönemde iyi göstergelere sahip bulunmakta, bizim ekonomimiz de gelişiyor. Bu tabii ki karşılıklı işbirliğinin sonucudurʺ dedi ve geçtiğimiz yıl Ekim’de Ermenistan’a ziyareti çerçevesinde bir dizi sözleşmenin imzalandığı ve her iki ülke hükümetlerinin bunların hayata geçirilmesi için tüm çabaları göstermeleri gerektiğini vurguladı.

Paşinyan ise ʺİlişkilerimiz dinamik gelişiyor. İlişkilerimiz müstesnadır ve böyle kalmaya da devam edecektir.  Bundan şüphem yok ve ilişkilerimizin ekonomik bağlamda da gelişeceğine eminimʺ dedi her iki ülkenin birçok ortak ulusal menfaatleri olduğunu ve kanaatince bunun verimli ve dinamik çalışmaya yönelik kolları sıvama için vesile oluşturduğuna da dikkat çekti.


https://news.am/tur/news/456760.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın