İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Süryani Metropolit’ten Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dua

Ak Parti Mardin Milletvekili Adayı Veysi Şahin, Süryani Metropolit Samuel Aktaş ile görüştü.

Midyat’ta bulunan 1650 yıllık Mor Gabriel (Deyr’ul Umur) Manastırı’nı ziyaret eden Ak Parti Mardin Milletvekili Adayı Veysi Şahin, Süryani Metropolit Samuel Aktaş ile görüştü.

Süryani Metropolit Samuel Aktaş, ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için dua ettiklerini belirterek, “Bu ülkeye faydalı olan bir kimse, hizmeti dokunan bir kimse, dua ediyoruz ki Allah ona nasip etsin” dedi.

Ak Parti Mardin Milletvekili Adayı Veysi Şahin, 24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında 1650 yıllık tarihi Mor Gabriel (Deyr’ul Umur) Manastırı’nı ziyaret etti. Ziyarette, Ak Parti Midyat İlçe Başkanı Melih Güneştan, Gençlik Kolları Başkanı Veysel Gökçe, Belediye Meclis Üyeleri ve Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri hazır bulundu. Turabdin ve Mor Gabriel Manastırı Metropoliti Samuel Aktaş tarafından manastırın girişinde karşılanan Şahin ve beraberindeki partililer, misafir livanında ağırlandı.

“BİZ MAĞDURDUK, DOĞRU BİR KARAR VERİLDİ”

Ziyaret sırasında Süryanilere ait kilise, manastır ve mezarlıklardan oluşan 50 taşınmazın tapuları Mor Gabriel Manastırı Vakfı’na teslim edilmesi ile ilgili konuşan Metropolit Samuel Aktaş, “Mevcut Cumhurbaşkanımız, son günlerde, biliyorsunuz bu kaç yıldır mahkemelerdeyiz, arazi davası, şudur, budur. Buraya, bihakkın, değil ki bizi destekledi. Biz mağdurduk, doğruyu gördü ve doğruluğa bir karar verdi.” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A DUA ETTİ

Metropolit Aktaş, “Bu ülkeye faydalı olan bir kimse, hizmeti dokunan bir kimse, dua ediyoruz ki Allah ona nasip etsin. Cemaatimiz bu Raite tarafından gelmişlerdi, belki 20-30 kişi varlardı. Burada, onların huzurunda dedim ‘Allah hükümetimizi kadim etsin’. Gördünüz şeyde, salonda konuşmuştuk, dedim, ‘size uzun hayatlar diliyoruz’. İnşallah bu ülkeye bir huzur getiren, barış getiren birisi varsa ben diyorum bu adam (Cumhurbaşkanı) bunun hakkında çıkar. Ben böyle diyorum. Dua ediyoruz ki Allah ona nasip etsin dedi.

“ŞAHİNLER BİZİM DOSTLARIMIZDIR”

‘Oylar çalındı’ propagandasına hazırlananlara kötü haber

Metropolit Aktaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Dostlarımızdır bunlar, çoktan beri bunları tanıyoruz. Zannedersem herkes de Şahinler Ailesinden memnundur, onları seviyor, sayıyor. Bizde onları seviyoruz, sayıyoruz, hürmetimiz var. Veysi beyin aday olduğunu duyunca gerçekten kalben çok sevindik.”

“ETLE TIRNAK GİBİYİZ, BİZ AYRILAMAYIZ”

Ak Parti Mardin Milletvekili Adayı Veysi Şahin’de ise, “Sayın Metropolitimize bu güzel ve anlamlı konuşması için çok teşekkür ediyorum. Sizlerin de malumu olduğu üzere her dönemde sizlerle çok yakın ilişki içinde olduk, dostluklarımız var. Hem bizlere, hem de beraberimizde olan arkadaşlarımıza her zaman bize gönül kapınızı açtınız, kapılarınız açık oldu bize. Biz de sizlerden memnunuz. Sizlerle beraber Turabdin’de, Mezopotamya’da yaşamak bizler için de gurur vericidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle Türkiye’de azınlıklar konusunda gösterdiği ilgi ve duyarlılık hakikaten takdire şayandır. Her zaman her konuda yanınızdayız. Sizler bizim bir parçamızsınız, tırnakla et gibiyiz, biz ayrılamayız hiç bir zaman. Bu konuda da dualarınızı bekliyoruz.” dedi.

“MİDYAT’TA DİNLER VE DİLLER ARASINDA HOŞGÖRÜ VAR”

Ak Parti İlçe Başkanı Melih Güneştan da, “Dünyada ve Türkiye’de her zaman için Midyat denildiği zaman bu kardeşlik, dinler ve diller arasındaki hoşgörü ön plana çıkıyor. Onun için size bu misafirperverliğinizden dolayı teşekkür ediyorum. Gerçekten de bu Vakıf arazilerinin hak sahiplerine bihakkın verilmesi önemli birşeydi. Tayip beyin de ne kadar bu konuda olumlu ve adil davrandığını herkes görmüş oldu. Sayın Cumhurbaşkanımıza buradan Midyat halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından aday Şahin, Metropolit Aktaş’ı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Haziran Çarşamba günü Mardin’de yapılacak olan mitingine davet etti. Daha sonra Metropolit Aktaş, Milletvekili Adayı Şahin ve beraberindekileri araçlarının yanına kadar uğurladı.


http://www.sizinmedya.com/suryani-metropolitten-cumhurbaskani-erdogana-dua-34921h.htm

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın