İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ara Babloyan: Dünya Ermenistan’ın demokratik bir ülke olduğuna tanıklık etti

Ermenistan Millet Meclisi Bşk. Ara Babloyan bugün 12 Haziran’da ABD Erivan Büyükelçisi Richard Mills’I kabul etti.

Babloyan iki ülke ilişkilerini verimli olarak nitelendirerek, ikili ilişkilerin teşviki konusunda parlamentolararası karşılıklı ziyaretler ve bağların pekişmesinin önemini vurguladı.

Babloyan yurttaki iç siyasi gelişmelere ilişkin olarak ʺDünya Ermenistan’ın demokratik bir ülke olduğuna, benimsediği ilk eve düşüncelere sadık olduğuna tanıklık etti, bunun açık kanıtı sorunların barışçıl ve anayasal yolla çözümüydüʺ dedi.

Meclis başkanı erken seçimler konusunda ʺOrtak güçlerle öylesi bir mekanizma geliştirilmeli ki, yapılacak seçimler demokratik ölçütlere uygun olsun ve kamuoyunca kabul görsünʺ dedi.

Elçi Mills Ermenistan’daki iç siyasi sürecin hukuk üstünlüğü gücüyle ortak anlayış çerçevesinde çözümünün önemini belirterek:

ʺErmenistan Anayasasıyla Millet Meclisi önemli bir role sahip olmaya devam etmektedir ve Ermenistan tarihinin bu önemli devresinde Siz ve diğer yöneticilerle çalışmaya hazırımʺ dedi.

Taraflar Seçim Kanununda değişiklikler, yolsuzlukla mücadele meselesinde atılan adımlar ve işbirliği perspektiflerine değindiler.


https://news.am/tur/news/456320.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın