İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Protestan Kiliseler Derneği, Yeni Başkanını Seçti

Türkiye’deki yerel Protestan Kiliseler arasındaki işbirliğini sağlayan Protestan Kiliseler Derneği (TEK) İstanbul Bible House Kiliseleri Derneği’nde yapılan seçimle yeni dönem başkanını ve yönetim kurulunu seçti.

Farklı illerden gelen kilise önderlerinin bir araya gelmesiyle yapılan seçimde Yaşam Aile Kilisesi Pastörü Ali Kalkandelen Protestan Kiliseler Derneği’nin yeni dönem başkanı oldu.

Yaklaşık 5 senedir TEK Başkanlığını yürüten hem dönemini doldurması hem de sağlık nedenlerinden dolayı görevi sona eren Kurtuluş Kiliseleri Pastörü İhsan Özbek’in de bulunduğu toplantıda yeni dönem başkanı Ali Kalkandelen için dua edildi.

Yeni dönemde yaklaşık 3 sene görev alacak Yaşam Aile Kilisesi Pastörü Ali Kalkandelen, önümüzdeki dönemde özellikle resmi makamlarda Türkiye’deki Protestan Kiliseleri’nin yerini sağlamlaştırmak ve geleneksel kiliselerle ilişkileri güçlendirmek için çalışacaklarını belirtti. Özellikle Protestan Kiliseleri’ne yapılan tabelalarının sökülmesi gibi fiili olaylarda kiliseleri hukuksal anlamda doğru yerlere yönledirmeye ve takibini sağlamaya devam edeceklerini vurguladı.

Türkiye’deki tüm Protestan Kiliselerde paydaşlığı arttırmayı, Türkiye’de henüz yeni ve gelişmekte olan Protestan Kiliseleri’nde kullanılan tanımları hem Türkiye’de hem de uluslararası anlamda ortak bir paydada buluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Yönetim Kurulu’nda ise, Antalya İncil Kilisesi’nden Ramazan Arkan, İstanbul KUT Kilisesi Pastörlerinden Vahan İsaoğlu, Bible House Kilisesi Pastörü Dr. Behnan Konutgan, TEK Basın Sözcüsü ve Ankara Kurtuluş Kilisesi önderlerinden Soner Tufan yer aldı. Uzun zamandır TEK Genel Sekreterliği’ni üstlenen İzmir Karataş Kilisesi’nden Umut Şahin görevine devam etme kararı alındı.


http://haber.sat7turk.com/protestan-kiliseler-dernegi-yeni-baskanini-secti/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın