İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Acemoğlu Ermenistan hükümetine yardım etmeye hazır

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, dünyaca ünlü Ermeni asıllı ekonomist, profesör Daron Acemoğlu ile video görüşmesi yaptı. Görüntülü konferansa Başbakan Yardımcısı Tigran Avinyan, Başbakan Yardımcısı’nın Personel Başkanı Varag Siseryan, Stratejik Girişimler Merkezi Müdürü Aleksandr Khachaturyan, ”Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin İnovasyon Laboratuvarı” Müdürü Erik Gyulazyan de katıldı.

Görüşme esnasında Ermenistan’ın kalkınma perspektifleri, Acemoğlu ile işbirliğinin olası formatları görüşüldü. Başbakan Paşinyan Acemoğlu’na hükümetin planları ve önceliklerini sundu.

Acemoğlu, belirli bir süre içinde sonuçlar elde etmek amacıyla yatırım ortamının iyileştirilmesi, finans sistemleri ve adalet alanlarında kısa, orta ve uzun vadeli kurumsal reformların uygulanmasının tam zamanı olduğunu vurguladı.

İktidarda geçmişteki hataların ortadan kaldırılmasını güvenceye alabilecek, hükümetin faaliyetinin şeffaflığını artırabilecek mekanizmaların kurulması gerektiğine vurgu yapan ünlü ekonomist, “Hükümetin mevcut faaliyetinin sayesinde vatandaşlar siyasete katılımlarını hissediyorlar. Ermenistan’da çoğu gerçekten heyecanlı ve siyasete katılmak istiyor” ifadelerini kullandı.

Acemoğlu, kalkınma, demokrasi konusunda ve reformların hayata geçirilmesinde her türlü formatta Ermenistan hükümetine yardım etmeye hazır olduğunu bildirdi.

Muhataplar gelecekte bu konular üzerinde yeni görüşmeler düzenlemeye hazır olduklarını teyit etti.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/06/11/Acemo%C4%9Flu-Pa%C5%9Finyan/131015

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın