İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

NATO Ermenistan’la ilişkileri derinleştirmeye hazır

Ermeni Heyeti şu anda bulunulan etapta ülke dış politikasında herhangi bir değişiklik yapılmayacağını duyurdu. Beyan 6 Haziran’da Millet Mecisindeki basın toplantısı esnasında, Varşova’da gerçekleşen Heyetin PM Bahar dönemi katılım sonuçlarını özetleyen NATO Paralmenterler Meclisi (PM) Ermeni Heyeti Bşk. ve Ermenistan Cumhuriyeti Partili milletvekili Koryun Nahapetyan’dan geldi.

Nahapetyan NATO PM Bahar Dönemi oturumu çerçevesinde Britanyalı bir parlamenterlerin Ermenistan’da gerçekleşen olaylara, dış politikadaki olası değişikliklere ilişkin sorduğunu kaydederek ʺYaklaşımımızın Avrasya ve Avrupa eksenlerinde değişmediğiniʺ ifade ettiklerini aktardı.

Nahapetyan, oturumda Ermenistan’ın iki farklı birlik arasında özgün bir köprü rolünün altını çizdiklerini, Ermenistan’ın Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) üyesi olarak, NATO’yla ilişkilerini geliştirip, derinleştirmesinin yüksek takdir edildiğini belirtti.Ermenistan’ın NATO’nun Afganistan ve Kosova’da gerçekleştirilen Barışı Koruma Misyonlarına katılımının müstakil belirtildiğini kaydederek ʺBu NATO Gn. Sekreteri Jens Stoltenberg tarafından, Ermenistan’ın İttifakın güvenilir bir partnörü kalmaya devam ettiği ve bizimle ilişkileri derinleştirmeye hazır olduklarını belirtilerek,özellikle vurgulandı.ʺ dedi.


https://news.am/tur/news/455166.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın