İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Türkiye Sinema Platformu’nun başvuru çağrısı açıldı

2009 yılında Altın Kayısı Sinema Geliştirme Fonu (Ermenistan) ve Anadolu Kültür (Türkiye) ortaklığında kurulan Ermenistan Türkiye Sinema Platformu, Türkiye ve Ermenistan arasındaki ortak yapımları destekliyor. İki ülkeden sinemacılar için yapım platformu görevi gören ETSP, uluslararası ve çok dilli kültürel işbirliğini, profesyonel eğitimleri ve deneyim paylaşımını hedefliyor.

Başvurunun ayrıntılarına cinemaplatform.org.tr adresinden erişmek mümkün.

Kuruluşundan bu yana, 24 belgesel ve kısa filmin yapımına katkıda bulunan Platform, bu yıla kadar 270’ten fazla sinemacının buluşmasına öncülük etti ve yapımları destekledi. ETSP, iki ülkeden ve diasporalarından 270’den fazla sinemacının dahil olduğu bir geniş ağ.

Ermenistan Türkiye Sinema Platformu’nun bu yılki toplantısı 10-11 Temmuz tarihlerinde Erivan’da, Altın Kayısı Film Festivali sırasında gerçekleşecek. Ön jüri Ermenistan, Türkiye ve iki ülkenin diasporalarından 5’er projeyi seçerek Erivan’a davet edecek. Atölye çalışmasının sonunda uluslararası jürinin seçeceği bir proje 7 bin Euro yapım desteği ile ödüllendirilecek.


http://www.agos.com.tr/tr/yazi/20748/ermenistan-turkiye-sinema-platformu-nun-basvuru-cagrisi-acildi

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın