İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hristiyan Papaz-FETÖ İlişkisi Ortaya Çıktı

FETÖ elebaşı, Pastör Pıçaklar’a üzerinde papazın isminin yazdığı saat hediye ettiği iddia edildi. Pastör Pıçaklar ise iddia ile alakalı konuştu.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Bürosu tarafından yürütülen FETÖ soruşturmasında dikkat çeken Kilise- FETÖ bağlantısı ifadeleri ortaya çıktı.

Samsun Protestan Baptist Agape Kilisesi Pastörü Orhan Pıçaklar’ın yaklaşık 6 sene koruma polisliğini yapan ve FETÖ soruşturmasından tutukluğu devam eden Baş Polis memuru Telat Dervişoğlu’nun savcılıkta verdiği ifadesinde, Pastör Pıçaklar ile beraber Amerika ziyareti yaptıklarını anlatması, dikkatleri Pastör Orhan Pıçaklar üzerine çektirdi.

Odatv’nin yaptığı habere göre, iddiaları yalanlayan Pastör Orhan Pıçaklar, eski korumasının neden böyle bir ifade verdiğini bilmediğini ve terörist elebaşınından üzerinde isminin yazdığı saati almadığını ifade etti.

Fakat Pastör Orhan Pıçaklar’ın FETÖ elebaşına hediye ettiği iddia edilen ve üzerinde elebaşının ismi yazan saati uzun yıllar kullandığını belirtti. Yakınında bulunanlara da bu saati gösterdiğini iddia etti.

FETHULLAH GÜLEN, PASTÖRE SAAT HEDİYE ETTİ

Tutuklu emniyet memuru Telat Dervişoğlu, darbe ardından tutuklanana kadar yaklaşık altı sene boyunca Pastör Orhan Pıçaklar’ın koruma polisliğini yaptı. Dervişoğlu, Pastör (Baş Papaz) Orhan Pıçaklar’la beraber, 2012 yılında Amerika’ya gittiklerini öne sürdü. Öte yandan, FETÖ elebaşı,Pastör Pıçaklar’a, üzerinde ismi yazan sarı renkli bir saat hediye etti. İddiaya göre, Pastör Pıçaklar bu saati uzun seneler kullandı.

KORUMA POLİSİ DE AMERİKA ZİYARETİNİ ANLATTI

Koruma Polisi Telat Dervişoğlu da, savcılıkta verdiği ifadesinde; Pastör Orhan Pıçaklar’la Amerika seyahati gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Telat Dervişoğlu’nun, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün yaşandığı geceye ait Whatsapp konuşmalarından, “Geç bile kaldılar. Ama birilerinin güdümünde degilseler”, “Çok iyi yazılmış bir senaryo başarılı oyuncular ve figuranlar görevlerini başarıyla tamamladılar. Göktengri, bu senaryo ve oyunlardan Ulu Türk Budunu uzak etsin” şeklinde mesajlar yazdığı öğrenildi.  ByLock kullanıcısı olduğu da tespit edilen Telat Dervişoğlu hakkında itirafçı bir polis, FETÖ üyesi olduğu ve örgüt içinde toplantılara katıldığını anlattı.

PASTÖR İDDİALARI YALANLADI

Pastör Orhan Pıçaklar OdaTV’ye şu şekilde açıklama yaptı:

“İddia edildiği gibi böyle bir şey asla gerçekleşmedi. Size gönderdiğim yurt dışına giriş çıkış belgelerimde bahsedilen tarihte çıkış yapmadığım ortaya çıkacaktır. Görevim gereği dünyanın her yerine gittim. Amerika’ya da defalarca gittim. Ama Fethullah Gülen’le asla görüşmedim. Eski korumamla da gitmedim. Benim oğlumun ismi Kubilay’dır. Biliyorsunuz bu ismin Türkler’de ne kadar önemli olduğunu. Bu ilişkilerle bizim ilgimiz olamaz. Ben Atatürkçü kimliğe sahip biriyim. Hediye saat iddiası ile ilgili, öyle bir saat almadım. Belki korumam almıştır. Değerli bir şey olduğu için bana vermemiştir. Bilgim yok, hediye saat almadım.”


https://www.haber365.com.tr/gundem-haberleri/hristiyan-papazfeto-iliskisi-ortaya-cikti-h88660.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın