İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yahudi gruplar ‘Aziz’ olarak ilan edilecek kardinalin savaş suçları işlediğini düşünüyor

Papa tarafından  ‘Aziz’ statüsü verilmesi düşünülen Kardinal August Hlond’ın bir din adamı  olarak savaşta Yahudilere düşmanca davrandığı, 1946 pogromunu (Rusya’da Yahudilere karşı yapılan katliamlar) kınamaktan kaçındığı bildirildi. Amerikan Yahudi Kongresi  Vatikan’a yazdığı mektupta Kardinal August’un durumunun yeniden değerlendirilmesini talep etti.

Papa geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir deklarasyonda Hlond’un savaştaki kahramanlıklarını övmüş ve resmen tanımıştı.  Papa’nın bu deklarasyonu Vatikan geleneklerine göre, merhum Kardinal’in ‘Aziz’ olarak seçilmesine giden yolun açılması olarak biliniyor.

Amerikan Yahudi Kongresi Direktörü Rav David Rosen, Kardinal Hlond’un 1936 yılında tüm Polonya halkına bir bildiri yayınlayarak, ‘Yahudilerden uzak durulması’ ifadesini kullandığını belirtti.

Kardinal bildiride ayrıca, Yahudileri ‘ahlaksız’ olarak tarif ederek, Yahudi medyasının boykot edilmesi gerektiğini savunmuş.

1926 ile 1948 yılları arasında Polonya’da en yüksek mevkili Vatikan temsilcisi olan Kardinal Hlond, Nazi işgali sırasında Polonya Katolik kilisesini Nazilerden ve savaş sonrası Bolşeviklerden  bağımsız kılmayı başardığı için Papa tarafından ‘Aziz’ ilan edilmek isteniyor.

Ancak, 1948’de ebediyete intikal eden Kardinal, Yahudi gruplar tarafından Hıristiyan inancını savunurken Yahudi azınlığı görmezden gelmekle hatta harcanabilir olarak nitelemiş olmakla  suçlanıyor.


http://www.salom.com.tr/haber-106987-yahudi_gruplar_aziz_olarak_ilan_edilecek_kardinalin_savas_suclari_isledigini_dusunuyor.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın