İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ankara, Levon Ekmekçıyan’ın naaşı yerine köpek kemikleri ailesine iade etti

11 Mayıs’ta Yerevan’da düzenlenen bir basın toplantısında, 1982 tarihli “Karin” operasyonunun amacı, sonuçları, katılanların akıbeti konuşuldu. Operasyon sırasında esir alınan ve 29 Ocak 1983’te Ankara’da darağacına çıkarılan Ekmekçıyan’ın kardeşi Dro Ekmekçıyan, dikkat çekici bilgiler paylaştı.

ASALA militanı Levon Ekmekçıyan’ın naaşının iadesi konusuna değinen Dro Ekmekçıyan, konuyla ilgili resmi açıklamada bulundu. Yaklaşık iki yıl önce Türkiye tarafından Ekmekçıyan ailesine iade edilen naaşın, Levon Ekmekçiyan’a ait olmadığını belirten Dro,  sözkonusu “naaş” içinde köpek kemikleri ile farklı insanlara ait kemiklerin bulunduğunu bildirdi.

Bu resmi açıklama için, yapılan uzun ve çok sayılı bilimsel araştırmalar sonucunda doğrulanan bilirkişi raporu temel oluşturdu.

Hatırlanacağı üzere, Levon Ekmekçıyan, 7 Ağustos 1982 tarihinde Ankara’nın Esenboğa Havalimanı’nda düzenlenen “Karin” operasyonunun üyelerindendi. İlk defa savaş eylemlerini Türkiye topraklarına taşıyan ve 1.5 milyon Ermeniyi soykırıma tabi tutarak Ermeni topraklarına sahip çıkan Türkiye’ye karşı bir isyan eylemi olarak düzenlenen operasyonda yakalanan Ekmekçıyan, uzun zaman işkencelere tabi tutulduktan sonra yaralı ve hasta bir şekilde darağacına çıkarılmıştı.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/05/29/Türkiye-Levon-Ekmekçıyan-ASALA/130126

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın