İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Facebook’tan Her Gece Canlı Yayında

Ermenistan’daki protestoların lideri, muhalif milletvekili Nikol Paşinyan, başbakan olduktan sonra farklı bir yöntem izleyerek halkla bir arada kalmaya devam ediyor.

İç politika ve dış politika görüşmeleri dahil gün içinde yaptığı tüm görüşmeleri, başbakanlık koltuğunda attığı her adımı gün sonunda canlı Facebook yayınıyla halka anlatıyor.

Paşinyan’ın like’lar ve kalp emojileriyle dolu canlı yayına halk olumlu tepki verirken, yeni lider görev süresi boyunca ne kadar yorgun olursa olsun bu yayınları yapacağını vadediyor.

Nikol Paşinyan kimdir?

Protestoların başını çeken Nikol Paşinyan 1975 doğumlu. Eski bir gazeteci olan Paşinyan ülkenin en çok satan gazetelerinden Haykakan Zhamanak’ta çalışıyordu.

Ermenistan’ın önde gelen gazetelerinden Ermeni Times’ta editörlük yaptı. Robert Kocharyan ve Serj Sarkisyan hakkında muhalif yazılarıyla gündem yarattı.

2000 yılında ise iftira ve hakaret davalarıyla hapse mahkum olduktan sonra halkın gözünde kahraman ilan edildi.

Bir süre saklandıktan sonra Ermeni polisi tarafından aranmaya başlandı. Haziran 2009’da yakalanan Paşinyan, Mayıs 2011’de hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonra aftan yararlanarak serbest bırakıldı.

6 Mayıs 2012’de Ermenistan Ulusal Meclisi’ne seçildi.

Protesto gösterileri için Erivan’da yaptığı konuşmada “Ülkede barışçıl kadife devrim başladı” diyen Paşinyan, “Tüm devlet sistemini felç etmeliyiz, iktidar halka geçmeli. Serj Sarkisyan, yöneteceği bir Ermenistan ve halkı olmadığını görmeli” çağrısı yaptı.

Sivil Sözleşme Partisi Başkanı Paşinyan 8 Mayıs’ta parlamento tarafından başbakan seçildi.


http://bianet.org/bianet/dunya/197412-ermenistan-basbakani-pasinyan-facebook-tan-her-gece-canli-yayinda

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın