İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

CHP’nin aday listesi basına yansıdı, Selina Doğan listede yer almıyor

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimleri yaklaşırken partiler milletvekili aday listesine son şeklini veriyor. CHP’nin aday listesi basına yansıdı.

Listede Tur Yıldız Biçer, Zeynep Altıok Akatlı, Şenal Sarıhan gibi kadın adaylar yer almadı. Aday adaylığı için başvuran Melda Onur’a da listelerde yer verilmedi.

Listede CHP’nin tek Ermeni milletvekili Selina Doğan da yer almıyor. Doğan geçtiğimiz dönem İstanbul milletvekili olarak TBMM’de yer almıştı.

CHP listelerinde ayrıca İlhan Cihaner, Barış Yarkadaş, Eren Erdem, Musa Çam, Hilmi Yarayıcı gibi isimler de yer almadı. Aday adaylığı için başvuran İrfan Değirmenci de listelerde yer bulamadı.

AKP’nin kurucularından  eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener CHP listesinden Konya’da aday gösterildi. CHP ile birlikte Millet İttifakı’nda yer alan Saadet Partisi adayları için de İstanbul ve Konya gibi bazı illerdeki adaylıkların boş bırakıldığı belirtiliyor. Bu boşlukların Saadet Partisi’nin isimleri bildirmesinin ardından doldurulması bekleniyor.

Listelerin bu akşam saat 17.00’ye  kadar netleştirilip YSK’ya teslim edilmesi bekleniyor.


http://www.agos.com.tr/tr/yazi/20662/chp-nin-aday-listesi-basina-yansidi-selina-dogan-listede-yer-almiyor

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın