İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa başbakanı: Bugün Fransa, her zaman olduğundan daha fazla Ermenistan’ın yanındadır

Fransa başbakanı Eduar Philip, Nikol Paşinyan’ı Ermenistan başbakanlığına seçilmesi vesilesiyle kutladı.

Kutlama mesajında şunlar kaydedildi:

ʺFransa ve Ermenistan tarihi kadim bağlar ve varolan siyasi imtiyazlı ilişkiler üzerine kurulu müstesna doygun ikili ilişkilere sahiptir, bu ülkelerimiz hükümetleri, parlamentoları, yerel yönetim organları ve sivil toplum düzeyinde ifadesini bulmaktadır.

Bugün Fransa, her zaman olduğundan daha fazla, hukuk devleti ve reformların konsolidasyonu yoluna eşilik etmek üzere Ermenistan’ın yanındadır.

Bildiğiniz gibi Fransa Minsk Grubunda çatışmaya barışçıl ve müzakereli gerekli çözüm bulma sürecinde yükümlenmiştir. Fransa sorunun çözümüne ulaşmaya yönelik çabalarını sürdürecektir.

AB’yle kısa bir süre önce imzalanan, müzakerelerinde Fransa işlevsel katılımını gösterdiği Kapsamlı ve Genişletilmiş Ortaklık Anlaşması yeni bir dinamizm getirmektedir, bunun ülkelerimiz arasındaki yatırım ve ticari-ekonomik ilişkilerin artmasıyla ifadesini bulması umudundayım.

Bu yıl 11-12 Ekim’de Erivan’da yapılacak Frankofoni Zirvesi, özellikle Ermenistan Fransız Üniversitesi ve Anatole France Fransız Okulunun konumlandırılması yanısıra Erivan’da Fransız kültürğünün vitrinini oluşturacak Charles Aznavour Merkezinin nihayete ulaştırılması olmak üzere ülkelerimiz arasındaki bağların derinleştirlmesi ve Fransızcanın Ermenistan’da pekişmesi için eşsiz fırsatlar yaratmaktadır. Fransa, zirvenin başarıyla ulaşmasında kendi payı için Ermenistan’ın yanında olacaktır.ʺ


https://news.am/tur/news/451374.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın