İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’ın yeni hükümetinde, tarihindeki en genç bakanlar yer aldı

8 Mayıs’ta Ermenistan Milli Meclisi tarafından başbakan olarak seçilen Nikol Paşinyan’ın kurduğu yeni hükümette, özellikle yeni tayin edilen bakanların yaşları dikkat çekiyor.

Son yıllarda Ermenistan’ın her yeni kurulan hükümetin gittikçe gençleştiğine rağmen, bağımsız Ermenistan’ın tarihinde şimdiye kadar bu kadar çok sayıda genç bakan hiç olmamıştı.

Başbakan Karen Karapetyan döneminde hükümette yer alan isimlerin ortalama yaşı 48.2’ken, yeni hükümette bu rakam 4.4 yıl azalarak 43.8’e ulaştı.

Yeni hükümetteki ve Ermenistan tarihindeki en genç bakan, Diaspora Bakanlığı’na atanan 27 yaşındaki Mikhtar Hayrapetyan’dır. Eski Diaspora Bakanı Hranuş Hakobyan ise göreve başladığında 62 yaşındaydı.

Önceki dönemde hükümette yer alan en genç bakan, 35 yaşında görevini üstlenen Gençlik ve Spor Bakanı Hraçya Rostomyan, bu sefer Olağanüstü Hal Bakanı oldu.

Gençlik devriminden sonra hükümette yer alan bazı diğer genç isimler şöyle:

Başbakan Yardımcısı Tigran Avinyan ile Başbakanlık Personel Başkanı Edward Ağacanyan, 29 yaşında. Başbakan Birinci Yardımcısı Ararat Mirzoyan 39 yaşındadır. Bölgesel Yönetim ve Kalkınma Bakanı Suren Papikyan 32’ken, selefi Davit Lokyan ise göreve başladığında 58 yaşındaydı. Kültür Bakanı Lilit Makunts 34, selefi Armen Amiryan ise bakan olarak tayin edildiğinde 49 yaşındaydı. Yeni Sağlık Bakanı, 36 yaşındaki Arsen Torosyan ise eski Sağlık Bakanı Levon Alunyan’dan tam 23 yaş küçüktür. Çevre Bakanı Erik Grigoryan da 39 yaşında olup eski bakandan 15 yaş daha gençtir.

Yeni Eğitim ve Bilim Bakanı Arayik Harutyunyan 38, Sosyal Güvenlik Bakanı Mane Tandilyan 40, Başbakan Yardımcısı Mher Grigoryan ile Tarım Bakanı Artur Khaçatryan 46, Maliye Bakanı Atom Cancuğazyan 47, Emniyet Müdürü Valeri Osipyan 48 yaşında.

Yeni Adalet Bakanı Artak Zeynalyan ve Enerji Altyapısı ve Doğal Kaynaklar Bakanı Artur Grigoryan 49 yaşındayken, Savunma Bakanı Davit Tonoyan ile Ulaştırma, İletişim ve Enformasyon Teknolojileri Bakanı Aşot Hakobyan ise 50 yaşında.

Yeni hükümette yaşı en büyük olan isim, Dışişleri Bakanı 52 yaşındaki Zohrab Mnatsakanyan’dır. Selefi Edward Nalbandyan ise göreve başladığında 60 yaşındaydı.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/05/14/Ermenistan-h%C3%BCk%C3%BCmet-bakan/129153

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın