İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Demirtaş: Ermenistan-Türkiye sınırını koşulsuz olarak açacağız

Halkın Demokrasi Partisi (HDP) Gn. Bşk. ve halihazırda terör örgütüne destek vb. suçlarda cezaevinde gözaltında bulunan Selahattin Demirtaş, 24 Haziran 2018’de Türkiye’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine adaylığı çerçevesinde bir seçim bildirgesi yayımladı.

ANF Ajansının verdiği habere göre programda şu başlıklar da dikkat çekti:

HALKLAR EŞİT, İNANÇLAR ÖZGÜR OLACAK

-Devlet tarafından el konulmuş vakıf malları ve taşınmazlar iade edilecek, benzer uygulamalara son verilecek ve devletin tasarrufundan doğan maddi zararları tazmin edilecek.

GEÇMİŞ VE HAKİKATLERLE YÜZLEŞİLECEK

-Geçmişi ile yüzleşmeyen toplumlar bugünlerini anlayamaz ve geleceklerini kuramazlar. Barış içinde yaşamanın şartlarından biri geçmişle yüzleşme ve hakikat arayışıdır.

-Tarihte farklı halklara ve inançlara karşı yapılan soykırım ve katliamlar karşısında, bu halklardan devlet adına özür dilenmesi için gerekli çalışmaları yapacağız.

-Yaşanan soykırımlar, tehcir, katliamlar, infazlar, kayıplar ve benzeri uygulamaların araştırılması ve hakikatlerin ortaya çıkarılması amacıyla “Hakikat Komisyonları” kuracağız.

KOMŞULARIMIZ VE DÜNYAYLA BARIŞ HALİNDE

-Ermenistan üzerinde uygulanan ekonomik ambargoyu kaldıracak, gerekli ekonomik, politik ve diplomatik ilişkileri geliştirecek, Türkiye tarafından tek yanlı kapatılan Türkiye-Ermenistan sınırını koşulsuz olarak açacağız. Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki Karabağ sorununda barışçıl çözüm çabalarını destekleyeceğiz.


https://news.am/tur/news/451357.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın