İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Paşinyan Rusya’daki iş adamlarını Ermenistan’da yatırımlar yapmaya çağırdı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan çalışma ziyareti için Rusya’nin Soçi kentinde bulunuyor. Başbakanlığın Haberleşme ve Halkla İletişim Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre Paşinyan, 13 Nisan’da Soçi havalimanından Adler’deki Ermeni Surp Sarkis kilisesine yola çıktı. Kilisede Paşinyan’ı Rusyan’ın Güney Ermeni Diakosluğu Önderi piskopos Movses Movsisyan, diğer ruhaniler ve Ermeni toplumu binlerce temsilcisi karşıladı.

Ermeni toplumuna hitap eden Başbakan Paşinyan, Ermeni halkı için böyle imkanlar sağladığı için dost Rusya’ya minnettarlığını sunarak şöyle devam etti: “Ancak bir şey de söylemek istiyorum. Amacımız Ermenilerin vatanlarına geri dönüşüdür, Ermenilerin insani, maliye, ekonomi, ruhani ve bilimsel gücünün yada bu gücünün önemli kısmının Ermenistan Cumhuriyeti’nde merkezleştirilmesi ve ülkenin güvenliği ile devamlı kalkınmasının sağlanmasıdır.”

Rusya’daki Ermeni ve Rus iş adamlarını Ermenistan’da yatırımlar yapmaya çağıran Paşinyan “Yapılan her yatırım korunacak ve hiç bir yatırım tehdit altında olmayacak. Bugün ülkemize, Ermeni halkına olan saygınlık her zamankinden daha yüksek ve vatanımızda yaşamak ve mutlu olmak için bütür şartlar yaratıldı” ifadelerinin altını çizdi.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/05/14/Pa%C5%9Finyan-Rusya-Ermenistan/129106

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın