İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

António Guterres’ten Nikol Paşinyan’a: BM destek tahsis etmeye hazır

BM Gn. Sekreteri António Guterres, Ermenistan başbakanlığına seçilmesi vesilesiyle Nikol Paşinyan’ı bir mesajla kutladı.

Başbakanlıktan NEWS.am’e verilen bilgiye göre mesajda şunlar kaydedildi:

ʺErmenistan Cumhuriyeti başbakanlığına seçilmeniz ve atanmanız vesilesiye Size tebriklerimi sunuyor, önemli yeni görevlerin icrasında başarılar diliyorum.

Ülkenizdeki bu önemi barışçıl değişimler devresinde, liderliğinideki Ermenistan Cumhuriyeti hükümetinin aralarında hukuk üstünlüğü ve demokratik kurumların pekişmesi yanısıra varolan sosyo-ekonomik aciliyetlere direnç yönünde çaba göstermesi de olmak üzere halkın reform beklentilerini karşılamaya muktedir olacağı umudunu taşıyorum. Aralarında BM Ermenistan ekibi de olmak üzerer BM teşkilatı, bu bağlamda destek tahsis etmeye hazırdır.

Hatırladığınız gibi BM barışı müzakereler aracılığıyla Dağlık Karabağ sorununun çözümüne yönelik AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarının önemli çabalarının güçlü ve ısrarlı destekçisidir. Barışçı çözüm için bu hassas dönemde bu çabaların daha büyük bir ivme kazanması ve olumlu sonuçlar getirmesi umudunu taşıyorum; bunlar Güney Kafkasya’da tüm halklar için kalıcı barışın tesisi ve kalkınmaya yardımcı olacaktır.ʺ


https://news.am/tur/news/450921.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın