İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Meral Akşener’den anadil ve soykırım mesajı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, ‘Büyük Çerkes Sürgünü ve Soykırımı’ anma etkinlikleri dolayısıyla Kafkas Dernekleri Federasyonu’na mesaj gönderdi. Mesajda “Çerkes dilinin kaybolmaması için devletin birinci derecede sorumluluğu olduğunu ve bunun için gerekeni yapacağını bilmenizi isterim” ifadesine yer verildi.

‘Büyük Çerkes Sürgünü ve Soykırımı’nın 154. Yıldönümünde, Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) tarafında Kocali Kefken’de düzenlenecek anma törenine davet edilen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kafkas Dernekleri Federasyonu’na gönderdiği mesajla programa katılamayacağını bildirirken sürgün ve soykırım mesajı verdi.

İYİ Parti Genel Merkezi’nden verilen bilgiye göre Akşener’in KAFFED’e gönderdiği mesajda “Çerkes kültürü ve Çerkes dilinin Anadolu’nun zenginliklerinden biri olarak korunması ve geliştirilmesi gerektiğini, bu zenginliğin kaybolmaması için devletin birinci derecede sorumluluğu olduğunu ve bunun için gerekeni yapacağını bilmenizi isterim” ifadelerine yer verildi.


http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/973556/Meral_Aksener_den_anadil_ve_soykirim_mesaji.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın