İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lübnan Parlamentosu’na seçilen iki Ermeni isim daha belli oldu

6 Mayıs tarihinde Lübnan’da yapılan genel seçimlerin ardından yapılan ilk hesaplamaya göre, Lübnan Parlamentosu’na giren iki Ermeni adayın da ismi belli oldu.

Daha önce Daşnak Partisi’nden (Ermeni Devrimci Federasyonu) aday gösterilen Hakob Bagratuni, Hakob Terzyan ile Aleksandr Matevosyan’ın milletvekili olarak seçildiği öğrenilmişti.

Lübnan merkezli Ermeni “Azdak” gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Şahan Gantaharyan, Daşnak Partisinin adaylarının yanısıra, Lübnan Güçleri Partisinden aday gösterilen Jean Taluzyan ile sivil hareket çerçevelerinden aday gösterilen Pola Yakubyan’ın da seçimleri kazandığını yazdı.

Böylece Lübnan Ermeni toplumuna parlamentoda toplam 6 sandalye ayırılırken, 5 Ermeni aday seçimleri kazanarak parlamentoya girmiş oldu.

Seçimlere 3 adayla katılan Ermeni Demokrat Liberal (Ramkavar Azatakan) Partisi ile 1 adayla katılan Hınçak Partisinden ise kimse kazanamadı. 128 sandalyeli Lübnan Parlamentosu’na girmek için bu yıl 976 aday gösterilmiş, 10’dan fazla parti seçimlere katılmıştı.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/05/08/Lübnan-Parlamentosu-Ermeni-milletvekili/128807

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın