İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Armen Sarkisyan: Artsakh’ta tansiyon artışı ihtimal dışı görülemez

Artsakh’ta tansiyon artışı ihtimal dışı görülemez. Beyan Ekho Moskvi radio istasyonuna röportaj veren Ermenistan cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan’dan geldi.

Anayasa gereği tüm icra organının başbakanın elinde bulunduğunu belirten cumhurbaşkanı ʺYani siyasal değerlendirme ve programlar hükümet çerçevesinde alınmaktadır.

Uluslararası meselelerde benim deneyimimi dikkate alarak bana fikir danışmaları farklı bir konudur. Ve görüşlerimi ifade etmekten mutluyum. Gelişmelerin, Anayasa, yasa ve halk menfaatlerinin ihlali yönünde gittiğini görürsem, net görüşümü ifade ederim ʺ dedi.

Çoklarının Ermenistan’da Azerbaycan’ın durumdan istifade ederek, askeri işlemlere başlayabileceği endişesini taşıdığına ilişkin soruya yanıt olarak Sarkisyan şunları belirtti:

ʺŞahsen cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i biliyorum, oldukça iyi biliyorum…Ancak durum, siyaset böyle, oldukça hassas bir an.

Karabağ’da tansiyon artışı ihtimal dışı görülemez. Hükümet, Ermenistan’ın Artsakh’a destek göstermesi için bununla cidden uğraşmalı, Ermenistan ve Artsakh’ın sınırlarının güvenliğini temin etmeli.

Sarkisyan bu konunun tekrar Rusya’ya götürdüğünü, Rusya’nın Ermenistan’ın stratejik ve askeri-siyasi partnörü olduğunu kaydederek ʺErmeni Ordusu, Rus Ordusuna çok yakın. Rusya’dan askeri-teknik destek edinmekteyiz, NATO ve Çin’den değil. İkincisi her iki ülke de Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü üyeleridirler.

Üçüncüsü Rus üssü Ermenistan sathında bulunmata. Bu üs Ermenistan’a gerekli. Rusya’ya gerekli oluıp olmadığına emin değlim, buna Moskova ve Rusya devlet başkanı karar vermelidir, ancak bu bize gerekli, Ermeni-Rus ilişkilerine gerekli. Öyle ki ben daima Ermenistan ve Rusya ilişkilerinin güçlü olması için mücadele edeceğim.ʺ


https://news.am/tur/news/450117.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın