İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kestel Cemevi Başkanı: Kışkırtmalara gelmeyeceğiz

Türkiye seçim sürecine girdi, ırkçı saldırılar yoğunlaştı. İstanbul’da Ermeni kilisesine yönelik ırkçı saldırının ardından, Bursa’nın Kestel ilçesinde Cemevi’ne benzer bir saldırı düzenlendi.
Kestel’deki Hacı Bektaş-ı Veli Derneği ve Cemevine sabaha karşı sprey boyalarla nefret söylemleri ve dernek başkanını hedef alan yazılar yazıldı. Ayrıca etrafta provakasyon amaçlı hazırlanan ve üzerinde HDP imzası olan “3 Mayıs Türkçülük Günü” başlıklı bildiriler görüldü. Bildiride, HDP’nin logosu bulunuyor ve “3 Mayıs Türk’çü’lük Bayram’ınız Kutlu Olsun Türkük Bedenimiz İslamiyet Ruhumuzdur. Ruhsuz Bedenin cesetten farkı yoktur. Türk’ün En Büyük Vasfı Teşkilatçılığıdır” ifadeleri yer alıyor. İmza olarak da “KESTELHDPÖRGÜTLENME TEŞKİLAT BİRİMİ” yazılmış.
Kamera kayıtlarında saldırganın yüzünü kapattığı görüldü.
KAMERAYA BAKARAK BOZKURT İŞARETİ YAPMIŞ
Saldırıya ilişkin ETHA’ya konuşan Hacı Bektaş Veli Cemevi Başkanı Türkan Çiftçi, saldırganın hala bulunamadığını söyledi. Saldırganın kameraya bakarak bozkurt işareti yaptığını anlatan Çiftçi, “Yazısını yazdıktan sonra kanıt için olsa gerek cep telefonuyla fotoğraf çekip gidiyor.  Kestel’in bir çok yerine aynı imzalar atılmış. Seçim arifesindeyiz. Halkı birbirine kışkırtırmak istiyorlar. Biz bunu hiçbir zaman yapmayacağız. Bunun olmaması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Halkımız sağduyulu. Onların istediklerini yapmayacağız. Bir inanç yeri orası” dedi.
HDP İL BAŞKANI: TEK BAŞINA OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM VE PLANLI
HDP Bursa İl Eşbaşkanı Yüksel Aygün de saldırıyı kınadı. ETHA’ya konuşan Aygün, cemevinin yanı sıra sokaktaki diğer binalara da HDP’ye yönelik küfürler yazıldığını belirtti.
Aygün, şöyle devam etti: “Burada hedef esas itibariyle hem HDP’ye yönelik ırkçı bir söylem geliştirmek hem de Alevileri diğer kesimlerle karşı karşıya getirmek. HDP üzerinden aAlevileri karalayan, başkanı itibarsızlaştırmaya çalışan girişimdir. Seçim öncesi provakatif bir girişimdir. Kameradan izlediğim kadarıyla çok rahat biri. Sadece yüzü kapalı. Muhtemelen birileri tarafından yönlendirilmiş. Tek başına olduğunu düşünmüyorum. Tamamen planlı, rahat nerede ne yapacağını iyi biliyor ve öyle hareket ediyor. Emniyet yetkilileriyle de görüştük. Bunun açığa çıkması gerektiğini söyledik.”

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın