İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

CHP, Dimitri, Yorgo, Muharrem İnce ve Cüneyt Özdemir’in Özrü

Gazeteci ve TV Programcısı Cüneyt Özdemir CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Yalova’da yaptığı ve adaylığını açıkladığı konuşmasını kendi Youtube kanalında önce şöyle yorumladı:

“Şimdi tabii bu konuşmasında haber kanalları almamışlar ama bir de demiş ki ‘Atatürk olmasaydı, bu ülkenin kurtarıcısı olmasaydı, bugün hareket edenlere şunu söylüyorum; adınız Ahmet, Hasan, Hüseyin olmazdı. Adınız Dimitri olurdu, Yorgo olurdu. Bunları doğru bilmeleri lazım’. Şimdi bu laf mı Allahaşkına? Bu ülkede adı Yorgo olan, Dimitri olan Türkiye vatandaşı yok mu? Yani, Muharrem Bey daha baştan bir pot kırmış. Bu kafayla giderse alır sadece Atatürkçülerin oyunu, ondan sonra da, o ne kadar oysa da onunla da kalır. Nitekim Agos Gazetesi de, rahmetli Hrant Dink’in eski genel yayın yönetmeni olduğu Agos gazetesi de ‘Yorgo’dan Muharrem İnce’ye yanıt geldi’ şeklinde bunu haber yapmış, bunu eleştirmiş. Diyor ki: ‘İnce ve benzeri politikacıların modası geçmiş bir millet-milliyet ve Atatürk ajitasyonuyla etnisiteyi enstrümanlaştırıp kendi vatandaşını aşağılayarak siyaset üretmesinin Türkiye’nin gerçeği olduğunu söyleyen Demir,’ ….. Galata Rum Okulu Vakfı’nda yöneticilik yapan Yorgo Demir demiş. Haklı yani, kimse Atatürkçü olmasın demiyor ama niye böyle bir ajitasyonla başlıyorsun, biraz bunlarda hassas olmak lazım ve de madem herkesi kucaklayacaksın, o zaman herkesi kucaklamak lazım,  Yorgo’yu da kucaklayacaksın, Dimitri’yi de… İlla Türk vatandaşı olması da lazım değil yani ‘Yurtta Sulh Dünyada Sulh’u kim demiş Mustafa Kemal Atatürk demiş yani. Çanakkale için dememiş mi ‘burada yatan çocuklar bize emanetinizdir’ diye, yani bir sürü öldürdüğü düşman askeri için bunu söylüyor. Sen şimdi niye böyle bir şeyle giriyorsun yani?  Neyse olur böyle yol kazaları diyelim.”

 

Özdemir daha sonra twitter hesabından konu hakkında bir açıklama daha yaparak şöyle özür diledi (özrün videosu twitin altında).

[wpvideo VqLVrmOp]

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın