İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

SURP TAKAVOR ERMENİ KİLİSESİ’NDEN DUYURU

SURP TAKAVOR ERMENİ KİLİSESİ’NDEN DUYURU

Kadıköy Surp Takavor Ermeni Kilisesi’nin 30 Nisan 2018, Pazartesi, sabahın erken saatlerinde nahoş bir olayla karşı karşıya kaldığı sosyal medyada yer almıştır. Bunlara göre kilisenin önüne çöp yığılmış ve duvarına da memleketimizin toplumsal anlayışına ters bir yazı yazılmıştı.

Kilise vakıf yönetim kurulu üyeleri ve ruhaniler kilise görevlilerinin bilgilendirmesiyle konuya vakıf olmuşlar ve ilgili güvenlik makamlarıyla temasa geçmişlerdir. Güvenlik görevlilerin yaptıkları inceleme ve soruşturma sonucunda olayın faili tespit edilmiş olup akli dengesinin yerinde olmadığı bildirilmiştir. Devletimizin ilgili mercileri ayrıca bu olayı hassasiyetle değerlendirmektedir.

Güvenlik görevlilerinin inceleme ve soruşturmalarından önce Kadıköy Belediyesi görevlileri kilise kapısı önündeki çöpleri temizlemişlerdir. Kadıköy Belediyesi tarafından sosyal medyada yapılan resmi açıklamada bu saldırının kınandığı belirtilmiştir. İbadethaneye karşı yapılan bu eylemin farklı inançlara sahip duyarlı kişiler tarafından kınanmış olduğunu da kaydetmek yerinde olacaktır.

Kilise vakıf yönetiminin başvurusuyla olay yerine gelen güvenlik görevlileri olayın aydınlatılması çalışmalarını yürüttükleri sırada sosyal medyada olay hakkında birçok yazıların ve yorumların yer aldığı görülmüştür. Bu yazılardan bazılarında ibadethenelere saygı gösteren ve dini inançlarına bağlı İslam komşularımızı yaralayacak söylemlere rastladığımızı üzüntüyle belirtmek isteriz.

Suçlu kişilerin suçu kendilerini bağlayacağı aşikârdır. Buna göre suç işleyen bir kişinin işlediği suçu genelleyerek bir topluma mal etmenin doğru olmayacağı kanaatindeyiz.

Bu gibi durumlarda kilisemize ilgi gösteren kişilerin sağduyulu davranmalarının yerinde olacağını düşünüyoruz.


https://www.facebook.com/Surp-Takavor-Ermeni-Kilisesi-141411412612796/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın