İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Başbakan adayı Nikol Paşinyan, Türkiye tarafından Ermenistan’a uygulanan ablukaya değindi

Ermenistan’da Başbakanlık seçimine bir gün kala , mevcut yönetime karşı olan muhalif hareketin lideri, Başbakan adayı Nikol Paşinyan iktidar partisi Ermenistan Cumhuriyetçi Partisinin milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Ermenistan ekonomisinin gelişmesi konusunda en önemli engellerden biri ülkeye Azerbaycan ve Türkiye tarafından uygulanan ablukanın oluğunu hatırlatan ECP milletvekili Gagik Minasyan’ın ”Ablukayı kaldırmak için politikanız ne olacak?” sorusunu yanıtlayan Paşinyan komşulardan pozitif bir gelişim beklemeyip Ermenistan’ın ekonomisini geliştirmesi gerektiğine dikkat çekti.

Paşinyan ”Bu durumda var olan gerçekleri dikkate almalıyız. Maalesef komşu ülkelerde devam eden süreçler bir iyimserliğe zemin yaratmıyor ve yakın gelecekte ablukanın kaldırılması konusunda da ümit vermiyorlar. Hem Türkiye’de, hem Azerbaycan’da iç siyasi süreçler bu konuda olumlu bir yönde ilerlemiyor. Dolayısıyla biz ekonomimizi geliştirerek daha etkili ve sahip olduğumuz koşullara daha uygun yaptırmalıyız.” dedi.

Ermenistan’ın Türkiye ile sınırlarını önkoşulsuz olarak açmaya hazır olduğunu defalarca açıkladığını ancak Türkiye’nin ise sınırların açılmasını Karabağ sorununa bağladığını hatırlatan Paşinyan ”Dolayısıyla bu gerçekleri dikkate alarak, bir ay sonra Türkiye’de veya Azerbaycan’da bir şey değişeceğini ümit etmemeliyiz. Gerçekten serbest ve yatırımlara açık bir ekonomi kurmalıyız” belirtti .

1 Mayıs tarihinde Ermenistan’daki protestoları sonlandırmak için yapılacak parlamento acil oturumunda “Yelk” (Çıkış) partisi lideri Nikol Paşinyan’ın Başbakan adayı olarak kaydının yapıldığı bildirildi. İktidardaki Cumhuriyetçi partisi ise Başbakan koltuğuna aday bile göstermedi.

Paşinyan’ın geçici Başbakan atanması bekleniyor.

Muhalefet liderinin Başbakan olabilmesi için 105 milletvekilinden 53 oy alması lazım. Parlamentonun şimdiki dağılımına göre iktidardaki Cumhuriyetçi partisi 58, Tsarukan bloğu 31, Yelk partisi 9 ve Taşnak pirtisinin 7 sandalyesi var. Dolayısıyla Paşinyan’ın yarın Başbakan seçilebilmesi için Cumhuriyetçilerden de oy alması gerekli.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/04/30/Nikol-Pa%C5%9Finyan-T%C3%BCrkiye-Azerbaycan11/128220

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın