İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Meselesi ve Hocalı Katliamı İstanbul Rumeli Üniversitesi’nde masaya yatırıldı

“Ermeni Meselesinin Dünü, Bugünü, Yarını ve Hocalı Katliamı” başlıklı Uluslararası paneli İstanbul Rumeli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

İstanbul Rumeli Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Özmen’in moderatörlüğünde düzenlenen ve Hocalı Katliamı’na dair bilinmesi gerekenlerin ele alındığı panele konuşmacı olarak Azerbaycan Uluslararası Üniversitesi’nden Dr. Teymur Gasımlı, araştırmacı yazar Turgay Uzsoy, Dr. Ahmet Akter, Alternatif Politikalar Merkezi Bölgesel Araştırmalar Direktörü Dr. Güray Değerli, İstanbul Rumeli Üniversitesi’nden araştırmacı yazar Yusuf Ziya Arpacık ile Al Kuds Üniversitesi’nden Dr. Nirmeen Mabed Al Borno katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Aynural, “Bizi yapmadığımız bir işden dolayı suçluyorlar. Türk milletinin genetik özelliklerine baksınlar. Bu milletin genlerinde katliam diye bir şey yoktur. Bu millet tarih boyunca mazlumun, haklının ve adaletin yanında olmuştur” dedi.
Panelde konuşan Araştırmacı Yazar Yusuf Ziya Arpacık, Osmanlı ve Türk devletinin her zaman Ermenilere önemli görevler verdiğini ifade ederek, “Karakin Pastırmacıyan var. 1908’de Erzurum mebusu seçiyoruz. 1914’te savaşa gidiyoruz, geçiyor Rusların tarafına. Gönüllü birlikler kurup bize saldırıyor. Dünyada böyle bir şeyin bir örneği var mı acaba. Milletvekili seçmişiz, bizim birinci ve ikinci meclis-i mebusan da Ermenilerin 32 milletvekili var. 29 tanesini paşa yapmışız, 7 tane büyükelçi yapmışız. 7 Ermeni, Türkiye’yi temsil ediyor, dış ülkelerde. 11 tane konsolos var, ve başkonsolos. Peki biz bunlara zulüm etmek isteseydik bunları vurmak, asmak isteseydik niye bu kadar mevki, makam vermişiz” dedi.

Moderatör olarak Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Özmen, “Osmanlı Devleti’ni parçalama projeleri çerçevesinde sunî olarak ortaya çıkarılan Ermeni Meselesi Şark Meselesi’nin unsurlarından bir tanesidir. Bu sunî meselenin ortaya çıkmasında ve Ermeni teröründe Ermeni Komiteleri kadar İngiltere, Rusya, Fransa ve Amerika gibi devletler birinci derecede rol oynamışlardır. Dolayısıyla Ermeni teröründen sorumludurlar. Esasında bizi soykırımla suçlayan ülkelerin tamamı tarih içinde sayısız soykırıma imza atmış milletlerin uzanımı olan ülkelerdir. Bu duruma psikolojide projeksiyon denir. Bu durum uluslararası kamuoyunun ne denli aldatılmaya müsait olduğunun da açık bir göstergesidir. Özellikle Batılı emperyalist düşüncelere hakim milletlerin mesnetsiz, asılsız iddialar üzerinde bir milleti lekeleme çabasıdır bunlar. Bence tüm bu önyargılı, etik değerlerden nasibini almamış unsurlara; “Biz yapmadık, bakın bunlar da bizim haklı olduğumuzu gösteren belgelerimiz” demeyi artık bırakmalıyız” dedi.


https://www.yenisafak.com/gundem/ermeni-meselesi-ve-hocali-katliami-istanbul-rumeli-universitesinde-masaya-yatirildi-3268591

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın