İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Takım adaların küçüğü Kınalıada

İstanbul’un güzellikleri saymakla bitmez. Kız Kulesi, güzel boğazı, Galata Kulesi ve daha birçok yer… Adalar da İstanbul’un harikalarından birisidir. Ülkemizdeki dört adanın en küçüğü olan Kınalıada, sizlere sıcaklık, güzellik ve sakinlik sunuyor.

Takım adaların küçüğü Kınalıada
Gezmeyi seviyorsanız havalar güzelleştiğinde gitmek için aklınıza ilk gelen seçenekler arasında adalar da bulunur. Sakin, sıcak ve cıvıl cıvıl yapıları ile adalar Türkiye’nin en güzel stres atma alanları haline geldi. Dört büyük adadan en küçüğü olan Kınalıada, küçük olmasına rağmen birçok ziyaretçiyi ağırlıyor ve epey tercih ediliyor. Adalar arasında İstanbul’a en yakın ada olması da tercih edilme sebeplerindendir. Pek zamanınız yoksa ve hafta sonunuzu güzel değerlendirmek istiyorsanız Kınalıada hayır denmeyecek bir seçenektir. Çok sıcak havaları sevmeyenler için de daha tercih edilesi bir yerdir. Çünkü Kınalıada’nın havası, diğer büyük adalara göre daha serin ve hatta serttir. Bu yüzden Kınalıada’yı ziyaret edecekseniz hazırlıklı gitmenizde fayda var.

Kınalıada’da pek fazla yeşilliğe rastlamayabilirsiniz. Fakat ada yeşillik bakımından olmasa da tarihi miras bakımından oldukça zengindir. Kınalıada’nın maden ve taş bakımından zengin olması, İstanbul’un diğer güzel yapılarına katkı sağlamıştır. Haydarpaşa Limanı yapılırken Kınalıada’daki taşların kullanıldığını bilmiyordunuz değil mi?

Kınalıada’da nereler gezilir?

Kınalıada yeşillik bakımından fakir olmasına rağmen, yürüyüş alanları bakımından oldukça zengindir. Güzel bahar akşamlarında Kınalıada’da iseniz keyifli yürüyüşler yaparak güzel vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca piknik yapmak isteyenler için de piknik alanları mevcuttur. Adaların olmazsa olmazlarından olan bisiklet turları da Kınalıada’da yapılması en uygun etkinliklerden biridir. Bisikletinize binerek uzun yürüyüş yollarında sakin bir sürüş yapabilirsiniz.

Kınalıada’daki tarihi yapılar

Hristos Tepesi ve Manastırı, Bizans döneminden kalma bir manastır. Bu manastırın tepesine çıktığınızda diğer adalar ve İstanbul kıyıları ayaklarınızın altında size eşsiz bir manzara sunar. Kınalıada’ya yolunuz düşerse mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi de Kınalıada’nın tarihi dokularındandır. Bu kilise Ermenilere ait bir kilisedir. Kınalıada’nın Narçiçeği Sokağı’nda ziyaret edilmeyi bekliyor.

Ayazma Plajı ise denize girmeniz dışında size farklı seçenekler de sunuyor. Dileyenler için sauna, havuz, jimnastik salonları ve çeşitli restoran seçenekleri ile Kınalıada ziyaretçilerine güzel bir tatil sunuyor.


http://www.milliyet.com.tr/takim-adalarin-kucugu-kinaliada-gundem-2658884/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın