İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gösterilerle sarsılan Ermenistan’da hayat normale dönüyor

Ermenistan’da iki hafta süren ve bütün ülkeyi sarsan gösterilerin ardından şimdi başkent Erivan’da hayat normal akışına geri dönüyor. Kimileri hafta sonunu bir fincan kahvenin tadını alarak geçirirken, kimileri de parklarda müzik yapmayı ve dinlemeyi seçiuyor.

Mayarpi (23), Styopa (23) ve Gevorg (18) genç müzisyenler. Haftada iki kez, parkta buluşup birbirlerinin çaldığı ezgileri dinleyerek vakit geçiriyorlar.

Erivan’da herkes son iki haftadır ülkeyi sarsan politik krizin arkasında yatan nedenleri anlamaya çalışıyor.

Parkta müzik yapan gençlerden 23 yaşındaki müzik öğretmeni Mayarpi Bazikyan, “Toplumumuz değişiyor. Gençler farklı bir hayatın hayalini kuruyor. Hayatlarımızı değiştirmeye kararlıyız. İşe, adalete ve yolsuzlukların son bulmasına ihtiyacımız var. Ülkemizde kalmak istiyoruz, kendimize ve başaracağımıza inanıyoruz” diyor.

Kendi elleriyle ürettiği eşarpları hafta sonları pazarda satan 26 yaşındaki Arpine Ervandyan ise daha umutsuz bir tablo çiziyor:

“Gençler ülkeyi terkediyor, çünkü burada iş bulamıyorlar. Bir iş sahibi olmak için uzun yıllar, 7 yıl, 9 yıl eğitim görüyorlar. Ama eğitimlerinin sonunda kendileri için iş bulamayınca ülkeyiterketmek zorunda kalıyorlar.”

Politik ve ekonomik krizin boyutları hafta sonu olmasına rağmen hiç de kalabalık olmayan Pazar yerinden de anlaşılıyor. Turistlerin de yerel halkın da pazara ilgisi hafta sonu yoğunluğunda değil…

Erivan’ın nabzını tutan Euronews muhabiri Apostolos Staikos, “Yolsuzluk ve yüksek işsizlik: Ermenistan sokaklarında halka bu toplumsal huzursuzluğun arkasında ne olduğunu sorduğumuzda çoğunun yanıtı bu. Siyasi çatışmaların ve hırslı liderlerin ötesinde, Ermeni toplumunun büyük bir kısmı ihmal edilmiş ve kendisini dışlanmış hissediyor. Ve bu artık insanların dayanamayacağı noktaya ulaşmış” diyerek krizin boyutlarına dikkat çekiyor.


http://tr.euronews.com/2018/04/29/gosterilerle-sars-lan-ermenistan-da-hayat-normale-donuyor

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın