İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gizemli isim Zindaşti tutuklandı

İstanbul Polisinin gözaltına aldığı uyuşturucu Baronu Naci Şerif Zindaşti’nin de aralarında bulunduğu 2’si polis 6 şüpheli tutuklandı. Geçmişte FETÖ’cü firari Savcı Zekeriya Öz’e “Terazi” kod adıyla gizli tanık olarak verdiği ifadeyle Balyoz ve Hrant Dink vası’nın seyrini etkiyen Zindaşti’nin 4 ayrı cinayetle suçladığı öğrenildi. İşte adı yakın tarihin en karanlık olaylarına karışan Zindaş’tinin ‘öz geçmişi’ ve hakkındaki iddialar…

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, geçtiğimiz hafta Türkiye’nin en büyük yabancı uyuşturucu baronu olduğu iddia edilen Naci Şerif Zindaşti’ye yönelik operasyon düzenledi. Büyükçekmece Alkent 2000 Sitesi’nde düzenlenen operasyonda Zindaşti karısı ve adamları gözaltına alındı. Operasyon kapsamında biri başkomiser 4 polis de yakalandı.

ON CİNAYET SORULDU

Naci Şerif Zindaşti’nin 2014 yılında kızı Arzu Şerif Zindaşti’nin ve karısının yeğeni Devrim Öztunç’un öldürülmesinin ardından; İstanbul, Dubai ve Panama’nın da aralarında olduğu farklı ülkelerde bir dizi cinayet işlettiği iddi edildi. Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Zindaşti’ye 10 ayrı cinayet sorulduğu, Zindaşti ve adamlarının 4 cinayetle suçlandığı öğrenildi.

ZEKERİYA ÖZ ‘GİZLİ TANIK’ YAPMIŞTI

Firari FETÖ’cü eski savcı Zekeriya Öz’ün 2010’da ‘Terazi’ kod adıyla gizli tanık yaptığı Zindaşti’nin verdiği ifade ile Balyoz ve Hrant Dink davalarının hakimlerinin görevden alınmasına sebep olmuştu. ABD istanbul Konsolosluğu İrtibat Görevlisi olan ve FETÖ’den tutuklanan Metin Topuz’la da görüştüğü öne sürülen Zindaşti’nin İran’da idam cezasına mahkum edildiği ve hapisaneden kaçtığı da belirtildi.

BİLGİ SIZDIRDILAR

Kızının öldürülmesinin ardından, ilk olarak Küçükçekmece’de intikam için iki kişinin öldürülmesini azmettirdiği öne sürülen Zindaşti’nin bu konuda bazı polislerden yardım aldığı ihtimali üzerinde duruluyor. Organize Polisi’nin gözaltına aldığı başkomiser ve polislerin, Arzu Zindaşti soruşturmasını yürüten isimler olduğu ve Zindaşti’ye bilgi sızdırdkları öne sürülüyor.

KİM BU NACİ ŞERİF ZİNDAŞTİ?

İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerif Zindaşti ismi ilk olarak 2007 yılında duyuldu. Büyükçekmece’de düzenlenen operasyonda ele geçirilen 75 kilo eroinle ilgili yakalanan Zindaşti tutuklandı. İran’da hakkında idam cezası bulunan ve akrabası Kemal Seydani’nin kimliğiyle Türkiye’ye kaçtığı ortaya çıkan Zindaşti, 2009 yılında FETÖ’cü firari Savcı Zekeriya Öz ve Cihan Kansız’a verdiği ifadelerle bir kez daha gündeme geldi.

İFADESİ DAVALARI ETKİLEDİ

Zindaşti’nin gizli tanık ifadeleriyle Balyoz Davası’na bakan 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt ve Hrant Dink Davası’na bakan 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Canak görevden alındı. Zindaşti ifadesinde iki hakimin uyuşturucu baronu Cemal Nayır’ın tahliyesi için Avukat Kudbettin Kaya’dan rüşvet aldığını iddia ediyordu. Hakimlerin davalarda kısa süre önce görevden alınması şaşkınlığa sebep olmuştu.
Zafer Başkurt, Ergenekon tutuklusu Prof Dr. Mehmet Haberal’ın tahliyesi yönünde oy kullanmıştı. İrticayla Mücadele Eylem Planı soruşturması davasının tutuklu sanığı Albay Dursun Çiçek hakkında “Kaçma ve delilleri karartma şüphesi yok” gerekçesiyle verilen ilk tahliye kararının altında da Erkan Canak’ın imzası vardı. Zindaşti davasının yeniden gündeme gelmesiyle, savcıların görevden alınmasının da bir FETÖ kumpası olduğu öne sürüldü.

JANDARMADAN OLUMSUZ RAPOR

Hrant Dink ve Balyoz Davası’nın seyrini değiştiren Naci Şerif Zindaşti hakkında jandarma birimleri, “uyuşturucu yakalattıktan sonra 11 ihbar yaptığı, öncesinde ise hiç ihbarı olmadığı yönünde” rapor düzenledi. Zindaşti’nin ihbarcı yapılamayacağı raporuna rağmen Zindaşti 2010’da serbest bırakıldı. Emniyet’e giderek imza atması gereken Naci Şerifi Zindaşti bir kez Emniyete uğradıktan sonra ortadan kayboldu.

KIZI ÖLDÜRÜLDÜ

Zindaşti ismi 2014 yılında bir kez daha gündeme geldi. Zindaşti’nin kızı Arzu Şerifi Zindaşti ve eşinin yeğeni Devrim Öztunç’un Büyükçekmece’de bir cip içerisinde kurşun yağmuruna tutuldu. Arzu Şerifi Zindaşti ve Öztunç saldırıda hayatını kaybetti. Olayla ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü o dönem soruşturma başlattı. Zindaşti ifadesinde olayın Yunanistan’da yakalanan 2 ton uyuşturucu ile ilgili olabileceğini söyledi. Ihbarcı olduğunu düşünen uyuşturucu sahiplerinin kendisinş hedef aldığını ancak kızını ve karısının yeğenini öldürdüğünü söyledi.

PEŞ PEŞE CİNAYET

Zindaşti olayla ilgili Orhan Ünğan’ı suçladı. Ünğan Hollanda Polisi’nce yakalanarak Türkiye’ye gönderildi. Asayiş Polisi. Ünğan’la birlikte 8 şüpheliyi gözaltına aldı. Polis olayla ilgili çalışmasını sürdürürken 22 Aralık 2014’te Hacı Osman Sezen ve Turgay Akar, Küçükçekmece’de bir restoranda yemek yerken kurşunların hedefi oldu. Son olarak ise Avukat Kudbettin Kaya Bakırköy’de öldürüldü. Bu saldırıyı Zindaşti’nin yaptırdığı öne sürüldü. Bu olayın ardından Dubai ve Panama’da da cinayetler işlendi. Olayların Zindaşti’nin kızının öldürülmesiyle bağlantılı olduğu iddia edildi.

SONUNDA YAKALANDI

Kızının öldürülmesinin ardından ismi gündemden düşmeyen Zindaşti adı son olarak FETÖ’den yakalanan ABD Istanbul Konsolosluğu İrtibat Görevlisi Metin Topuz’la anıldı. FETÖ’cü Topuz ve Zindaşti arasında FETÖ kaynaklı ilişki olduğu öne sürüldü. Bu iddiaların ardından Istanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, hakkında 2017 yılında, örgüt yöneticisi olmaktan yakalama kararı çıkarılan Zindaşti’nin gözaltına alınması için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Zindaşti ve adamlarının kaldıkları adres Drone’la tespit edildi. Organize Polisi şüpheliyi adamlarıyla yakaladı.

TUTUKLANDI

İranlı uyuşturucu baronu Naji Sharifi Zindaşti’nin de aralarında bulunduğu 2’si polis 6 şüpheli tutuklandı.


https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/gizemli-isim-zindasti-adliyede-2359939/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın