İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zirve Yayınevi’nde katledilenler anıldı

Malatya’daki Zirve Yayınevi’nde 2 yıl önce boğazları kesilerek öldürülen 3 kişi için İstanbul’daki Senespirit Katedrali Kilisesi’nde ayin, Elazığ ve Malatya’da da anma törenleri düzenlendi.

2007’nin nisan ayında Malatya’daki Zirve Yayınevi’nde öldürülen 3 kişi anıldı. Anma törenlerinin adresleri İstanbul, Malatya ve Elazığ’ydı.

İstanbul’daki Saint Esprit Katedrali Kilisesi’nde, Alman uyruklu Tilman Geske, Nacati Aydın ve Uğur Yüksel için düzenlenen anma töreninde ilahiler okundu, dualar edildi.

Anadolu Protestan Kilisesi Vaizi Levent Kınran, yaptığı açıklamada, “‘Bir Türk Hristiyan olamaz’ deniliyor. Hiristiyanlara ‘gavur’ , ‘bölücü’ , ‘terörist’, ‘vatan haini’ deniliyor. Topulumun bir kesimi çok hoşgörülü ama bir kesimi Hristiyan olmayı çok yanlış anlıyor” şeklinde konuştu.

MALTYA’DA ANMA TÖRENİ
Malatya’da Tilman Ekkehart Geske, mezarı başında anıldı.

Tilman Ekkehart Geske’nin eşi Susanna Geske, kızları Michal (14), Miriam (9), oğlu Lukas (12), Malatya Ermeni Mezarlığı’ndaki mezara çiçekler bırakarak, ilahi okudu.

Anma törenine Diyarbakır Kiliseler Başpastörü Ahmet Güvener’in yanı sıra farklı illerden gelen cemaat üyeleri ve Malatya’dan bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Ahmet Güvener, burada yaptığı açıklamada, törenin basına kapalı yapılacağını belirterek, ”Olayın ikinci yılını tamamladık. Yargı süreci devam ediyor. Umudumuzu yitirmedik. Hukuka güvenimiz tamdır” dedi.

Susanna Geske’nin yakasındaki Türk bayrağı rozeti dikkati çekerken, ilahi okuyan ve mezara çiçek bırakan grup, törenin ardından mezarlıktan ayrıldı.

OLAY
Malatya’da 18 Nisan 2007 tarihinde Zirve Yayınevinde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel boğazları kesilerek öldürülmüş, polis, zanlılardan Salih Gürler (20), Cuma Özdemir (20), Hamit Çeker (19) ve Abuzer Yıldırım’ı (19) olay yerinde yakalamıştı.

Olaydan sonra üçüncü katın penceresinden kaçmak isterken düşerek yaralanan Emre Günaydın, kaldırıldığı İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde tedavi altına alınmış, tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.


https://www.ntv.com.tr/turkiye/zirve-yayinevinde-katledilenler-anildi,2ntx4LVZ1EGKZanz32V4bg

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın