İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Suriye’deki Hristiyanların gelecek korkusu

Bahtiyar Kucuk Son güncellenen: 13/04/2018

Suriye’deki Hristiyanların gelecek korkusu | Euronews

Suriye’de devam eden çatışmalarda ülkede yaşayan hemen kesim zarar gördü. Onlar arasında Hristiyanlar da yer alıyor. Savaştan önce 18 milyonluk ülkede yüzde 10 nüfus oranına sahip Hristiyanların yaklaşık yarısı ülkeyi terk etti.

Belçika’daki Ermeniler Komitesi Başkanı Karen Tadevosyan, bölgede açık hedef olduklarını söylüyor: “Hristiyanlar en ön saftalar çünkü onlar Hristiyan. Düşünün cihatçılar onlara ne yapar. Yüz yıl önce 1915’te Anadolu’da çok sayıda Hristiyan katledildi, çünkü onlar Hristiyan’dı.”

Ülkedeki Hristiyanların çoğu şu andaki yönetimle çalışmayı tercih ediyor. Onlar arasında Halep’ten ayrılarak Brüksel’e yerleşen Peter Petrossian da var: “Suriye’deki Hristiyanlar Suriye devletiyle birlikteler. Topraklarının bölünmezliği ve devletin birliğinin yanındalar. Onlar barışın yanındalar, silahlı çatışmaların değil. Devletle işbirliği içinde barışın yeniden tesisi ve Suriye halkının yararı için çalışıyorlar.”

Suriye’de IŞİD’in yenilgiye uğratılması sonrası Hristiyanlar da yavaş yavaş ülkelerine geri dönmeye başladı. Ancak onlar iç savaşta yaşanan kaos ortamından endişeli: “Kesinlikle halkın bir kesimi Suriye’de değişim istiyor. Bence onlar hiçbir zaman savaşı ve bu kıyımların yaşanmasını istemedi. Yüz binlerce insan öldü, mülteci durumuna düştü, yerlerinden oldu, şehirler bombalandı. Onlar bunu istemedi. Başka güçler onların yerine karar verdi. Bu her halükarda başarısızlıkla sonuçlandı.”


http://tr.euronews.com/2018/04/13/suriye-deki-hristiyanlar-n-gelecek-korkusu

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın