İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan sınırında veya temas hattında gerginliğin tırmanma ihtimali yüksek değil

11 Nisan’da gazetecilerle bir araya gelen Ermeni siyaset bilimci Aleksandr İskandaryan Azerbaycan’da seçimlerin söz konusu olmadığını, orada muhalefetin olmadığını söyledi.

Azerbaycan’da Facebook’ta uygun olmayan yazılar paylaşanların bile hapiste olduğunu kaydeden İskandaryan ”Seçim sonucu belli olmayan bir süreçtir, ancak orada böyle bir şey söz konusu değil. Dağlık Karabağ sorunu ile ilgili bir değişiklik yaşanacağını sanmıyorum. Şu aşamada Karabağ sorunu ciddi değişiklik beklenebilecek durumda değil. Sorun şuanki halini hemen değiştirmeyecek” ifadelerini kullandı.

İskandaryan’ın tahminlerine göre, süper güçler statükoyu korumak için çalışmalarını sürdürecek, Ermenistan veya Artsakh bizzat, temas hattını güçlendirmeye, silahlı kuvvetlerinin olanaklarını genişletmeye çalışacak, Azerbaycan ise müzakere sürecinden çıkmayacak, ancak ateşkes rejimini ihlal etmekten ve zaman zaman sınırdaki durumu gerginleştirmekten vaz geçmeyecek.

Azerbaycan’ın bu stratejisinin uzun vadeli olduğunu söyleyen siyaset bilimci cari yılda durumun biraz daha sakin olduğunu da ekledi.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/04/11/Azerbaycan-gerginlik-Ermenistan/127034

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın