İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan ile Türkiye arasında köprü olacak bir proje: “Aynı gökyüzünün altındı”

Ermenistan ile Türkiye’li gençlerin katılımıyla gerçekleşen “Aynı Gökyüzünün Altında” başlıklı bir proje yürütülüyor.Tahir Ün tarafınan başlatılan proje kapsamında, diplomatik ilişkisi olmayan, sınırları ve idari-ticari düzeyde her türlü ilişkisi askıda tutulan iki devlette yaşayan gençlerin, kendi geleceklerinin tasavvurlarından ortak bir geleceğin hayalini kurabilme imkanları araştırılıyor.

Türkiye ve Ermenistan’dan 15-35 yaşındaki 80 gence, “Kendin için nasıl bir gelecek düşünüyorsun ve nasıl bir Dünya’da?” sorusu surolarak yanıtları video kaydına alındı. Ayrıca, projeye katılan ve birbirlerini tanımayan iki ülke gençlerinden karşılıklı olarak el yazısıyla mektup yazmaları istendi. Yanısıra, mektupla birlikte teslim edilmek üzere birer portre fotoğraflarını çektim. Bu aşamaların Türkiye (İzmir, Uşak, Aydın) ve Ermenistan (Erivan, Gümrü) bölümü tamamlandı. Tüm mektupların ve video alt yazılarının karşılıklı tercümeleri yapıldı. Mektuplar ve fotoğraflar karşılıklı olarak gençlere teslim ediliyor, arkadaşlıklar kuruluyor.

Projenin ilk bölümü için Türkiye’den Hrant Dink Vakfı Seyahat Fonu, Ermenistan’dan ise Kültür ve Sanat Laboratuarları Sanat Komünü, Erivan İnsan Hakları Evi, Gümrü Gençlik Girişimi Merkezi, Erivan Kafkas Araştırmaları ve Kaynakları Merkezi, bazı özel okul ve üniversiteler katkıda bulundu. Projenin sahibi Tahir Ün, kendisine destek veren Gevorg Galtakyan’a, Duru Örs’e, Okan Doğan’a, Elen Kokchyan’a, Alex Fendekyan’a, Fransız sanatç Iga Vandenhove’a, projeye katılan tüm gençlere ve projeye destek veren herkese teşekkürlerini duyurdu.

Projenin henüz başlayacak ikinci bölümünde ise, her iki ülkede projeye ilişkin sergiler açılması, bir kitap basımı, video sunumları, mektuplaşmanın sanal ortamda devamını sağlayacak bir web sitesi oluşumu, Ermenistan’daki gençlik kuruluşlarıyla ilişkilerin geliştirilerek sürdürülebilmesi ve sembolik de olsa, bir kaynak bulunması halinde, her iki ülkeden mektup arkadaşı olan gençlerin birbirlerini ziyaretlerinin sağlanması yer almaktadır.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/04/11/Ermenistan-T%C3%BCrkiye-Ayn%C4%B1-g%C3%B6ky%C3%BCz%C3%BCn%C3%BCn-alt%C4%B1nda/127020

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın