İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AK Parti İzmir’de gayrimüslim açılımı

Erhan Gülenç / Yeni Asır

AK Parti İzmir Teşkilatı’nda Aydın Şengül’ün İl Başkanlığı görevine gelmesinin ardından başlayan değişim sürüyor. 15 ilçe başkanı için değişim kararı verilirken önümüzdeki 28 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla yapılacak kongrede il yönetim kurulunda da büyük değişim yaşanacak. Bayraklı’daki il binasını da baştan sona tadilata alan Şengül’le yeni il yönetim kurulunu konuştuk.
Şengül, ses getirecek bir bilgi verdi ve yönetime Hristiyan ve Musevi birer üyenin de alınabileceğini açıkladı. Yeni yönetim kurulu oluşturulurken birçok dengeyi korumaya özen göstereceklerini ifade eden Şengül, “İzmir’in demografik yapısı çeşitli kesimlerden oluşuyor. Her kesimin temsil edilmesini istiyoruz. Sivil toplum örgütleri ve hemşeri dernekleri gibi yapılara da yer vereceğiz. Her inançtan bir temsilci de olabilir. Yönetimde Hristiyan arkadaşımız olabilir. Yine henüz belli değil ama Musevi bir üyemiz olabilir. AK Parti, tüm Türkiye’nin partisi” dedi.

KOCAOĞLU’NDAN CEVAP BEKLENİYOR

Aydın Şengül’ün İl Başkanı olmasının ardından ilk ziyaretçilerinden biri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu oldu. Kocaoğlu, ziyarete gelirken yanında belediye olarak hükümetten taleplerini içeren bir dosya getirdi ve bunu Şengül’e verdi. Şengül de anında bir karşılık vererek AK Partili ilçe belediyelerin Büyükşehir Belediyesi’nden beklenti ve taleplerini içeren bir dosyayı Kocaoğlu’na iletti.
Şengül, Kocaoğlu’nun dosyasını Başbakan Binali Yıldırım ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a sundu. Dosyadaki talepler incelemeye alındı ve ilk olarak Büyükşehir’in yapması gereken Halkapınar-Otogar Metro Hattı’nın yapımının Ulaştırma Bakanlığı tarafından hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.
Şengül’e “Peki Kocaoğlu’ndan sizin verdiğiniz dosya ile ilgili size bir geri dönüş oldu mu?” diye sordum. “Şu ana kadar ses seda yok” dedi ve ekledi: “İlçe belediye başkanlarımıza da soruyorum, bu sorunlarla ilgili bir gelişme var mı, çözülen bir sorun var mı diye? Yok diyorlar.
Herhalde hazırlık yapıyor bunlarla ilgili. Ben iyi niyetle yaklaşmak istiyorum. Yakın zamanda bize olumlu şekilde dönecektir diye düşünüyorum.”

AÇIK ÇAĞRI

Şengül, Kocaoğlu’na da şu açık çağrıda bulundu:

İzmir’de çatışmaya, sen yaptın-ben yaptım demeye gerek yok. Gel otur kardeşim. Sen de biz de cebimizden harcamıyoruz. Vatandaşın milletin emanet ettiği parayı vatandaş için harcıyoruz. Oturalım, beraber hem hükümetin buraya yapacağı projelerle ilgili siz yerelde destek verin, onları hızlandırın. Sizin de kendi yapacağınız buradaki yatırımlarla ilgili hükümet tarafından ne tür destekler gerekiyorsa verelim. Yani oturup konuşalım. Basın üzerinden birbirine laf atarak, tabanlara mesaj vererek olmaz.”


https://www.yeniasir.com.tr/yazarlar/erhan-gulenc/2018/04/06/ak-parti-izmirde-gayrimuslim-acilimi

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın