İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Marmara Üniversitesi hukukçuları sözde Ermeni soykırımını konuştu

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde, hukukçular ve öğrenciler “Uluslararası Hukuk Çerçevesinde Ermeni Meselesine İlişkin Değerlendirmeler” adlı etkinlikte buluştu.

Yapılan etkinlikte 1915 Tehcir Kararı’nın hukuki boyutu, günümüz açısından etkileri ve argümanlar tartışıldı. Uluslararası mahkemelerin konuya yaklaşımı ve “soykırım” suçunun hukuki boyutu değerlendirildi. AİHM Perinçek kararı için “Çok önemli bir karar, bir dönüm noktası” denildi.

Etkinliğin soru-cevap kısmında, öğrencilerden gelen “Perinçek kararının uluslararası alanda ve Türkiye açısından kazanımları nedir? Bence bir başarı olarak görmemiz gerekiyor.” sorusu üzerine  Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Prof Dr. Selami Kuran: “Perinçek kararı çok çok önemli bir karardır. Üstelik bu karar Türkiye çapında olduğu gibi aynı zamanda uluslararası alanda bir karardır. Bir dönüm noktasıdır. Parlamentoların yasalara soykırım vardır, yoktur gibi söylemlere cezai müeyyide koymaları, kuvvetler ayrılığına da aykırı bir durumdur; çünkü bu durum bağımsız yargı mercileri tarafından gerçekleştirilmelidir.” sözlerini sarf etti.


https://www.ulusal.com.tr/gundem/marmara-universitesi-hukukculari-sozde-ermeni-soykirimini-konustu-h198523.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın