İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kayısı mafyası damat etki altındaki bakan

ABD Büyükeçiliği’nin Erivan merkezli faaliyetlerini masaya yatırmaya devam ediyoruz. ABD’nin denetimindeki önemli isimlerden biri Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın damadı Mikael Minasyan. Ermenistan’ın Vatikan Büyükelçisi Minasyan’ın, 2008’de ABD’li yetkililerle gizlice buluştuğu ‘Iragir.am’ sitesi tarafından duyurulmuştu. Minasyan’ın ortağı olduğu (kayısı ihracatı yapan) firmanın ülkedeki diğer şirketleri engellendiği de medyada yer almış ve Ermeni diplomat ‘Kayısı Mafyası’ olarak adlandırılmıştı. Aydınlık’a bilgi veren güvenlik kaynakları ise Minasyan’ın tepesinde bulunduğu yapının Savunma Bakanlığı’ndan Cumhurbaşkanlığı ofisine kadar uzandığını anlattı. Güvenlik kaynaklarına göre yapıyı oluşturan önemli isimler şunlar:

2018040505431093_cviej8dmuo92td85jtm8jlibm41

Vigen Sarkisyan: Ermenistan Savunma Bakanı. 2000’de ABD’de eğitim görürken istihbarat örgütleri tarafından etki altına alındı. Benzer şekilde “Asekose.am” isimli sitede Sarkisyan’ın hukuk eğitimi aldığı yıllarda devşirildiği anlatıldı.

Davit Tonayan: Kariyerine 1998’de NATO atamasıyla başladı. 2004’de Ermenistan’ın NATO temsilcisi olarak görev aldı. Kaynaklara göre Tonayan 2005’te ABD istihbaratı tarafından kontrol altına alındı. Acil Durumlar Bakanı olan Tonayan’ın ABD’li yetkili Erik Larsen ile irtibatta olduğu düşünülüyor.

Hayk Kontanciyan: Ermensitan Ulusal Savunma Araştırmaları Üniversitesi Rektörü. 1988’de Marshall Avrupa Merkezi Güvenlik Çalışmaları’ndaki görevi sırasında etki altına alındığı öne sürülüyor.

MEDYA VE STK AYAĞI

Reklamdan sonra devam ediyor

ABD’nin Ermenistan’da medya ve Sivil Toplum Kuruluşları aracılığıyla kamuoyu yarattığı ve Washington karşıtı siyasileri itibarsızlaştırdığı Aydınlık’a ulaşan bilgiler arasında. Güvenlik aynakları bu kapsamda Minasya’ya bağlı 3 kişiye işaret ediyor:

Ara Saghatelyan (Ermenistan Ulusal Konseyi): Ermenistan medyasındaki ABD hegemonyasını sağlayan isim olduğu, doğrudan ABD Büyükelçiliği’ne bağlı olduğu belirtiliyor.

Samvel Farmanyan: Ermenistan Halk Partisi üyesi, Avrupa Entegrasyon Komitesi Başkan Yardımcısı ve Avrupa Konseyi Parlamentosu üyesi. ‘Uyumsuz’ siyasilere yönelik medya kampanyası organize ettiği öne sürülüyor.

Alexan Haroutunian: Ermenistan Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nden. Daha önce Radyo ve Televizyonlar Konseyi Başkanlığı yaptı. Cumhurbaşkanlığı ofisinde siyasi işlerden sorumlu. Yedi medya kuruluşu ile irtibatlı olduğu belirtiliyor: İnternet alanında Sut, 1in, Aravot, Civilnet, Lragir, Azatutyun; yazılı basında ‘The Armenian Times.

Sivil Toplum Kuruluşları: Doğrudan Ulusal Demokrasi Vakfı (NED) ve Açık Toplum Enstitüsü tarafından finanse edilen Sivil Toplum Kuruluşları şöyle sıralanıyor: Bilgili Yurttaşlar Birliği, Helsinki Yuıttaşları Cemiyeti Vandzor Ofisi, Pempe Ermenistan, Helsinki Komitesi, Erivan Üniversitesi Avrupa Çalışmaları Merkezi, Asparez Gazeteciler Klubü, Küresel ve Bölgesel İşbirliği Analiz Merkezi.

Yarın: ABD’nin Gürcistan yapılanması


https://www.aydinlik.com.tr/kayisi-mafyasi-damat-etki-altindaki-bakan-dunya-nisan-2018-2

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın