İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

CKD Genel Başkanı Canan Arıtman: 80 milyonun Perinçek’e minnet borcu var

Cumhuriyet Halk Partisi‘nde 25 yıl aktif siyaset yapan eski milletvekili Canan Artıman, Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek‘in Cumhurbaşkanı adayı olması için imza verdi. AİHM’nin “Türkler soykırım yapmadı” kararını nedeniyle imza verdiğini belirten Arıtman, “80 milyon olarak Doğu Bey’e minnet borcumuz var. O minnet borcunun bir kısmını ödeyebilmek için imza verdim. Doğu bey aynı zamanda iyi bir Atatürkçü ben de bir Kemalist olarak onu desteklemek görevimdir diye düşündüm” dedi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanlığı Arıtman neden ve nasıl imza verdiğini Aydınlık’a anlattı: Bir işim için Karşıyaka Çarşı’dan geçiyordum, baktım Doğu Bey için imza masası var. Görür görmez hemen gittim imza vermek istiyorum dedim. Masadaki arkadaşlar tabi biraz şaşırdı, eki bir CHP milletvekilinin Doğu Bey’e aday olması için imza vermek istemesini. Şunun için imza verdim. Ben 80 milyon Türk vatandaşının Doğu Bey’e minnet borcu olduğunu düşünüyorum. O minnet borcunun bir kısmını ödeyebilmek için imza verdim. Şöyle ki; Doğu Bey  büyük emperyalist yalana karşı yani Türkler Ermeni soykırımı yaptı yalanına karşı son derece vatansever bir mücadele verdi. Bu sorunu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıdı ve orada 1915 olaylarının bir soykırım olmadığı konusunda ve Türklerin de soykırımcı olmadığı konusunda karar çıkardı. Uluslararası bir hukuk kararına bu konuda sahip olduk. Bu ne demektir, emperyalist Batı bizlere, atalarımıza ve gelecek nesillerimize en büyük insanlık suçu olan soykırım suçunu üzerimize atıyordu. Bizlere soykırımcı diyorlardı ama sayın Perinçek’in aldırdığı bu hukuk kararından sonra kimsenin bize böyle bir iftira atma hakkı hukuken olmayacaktır. Aslında devletin yapması gerekeni sayın Perinçek yapmıştır. Ben bir Türk vatandaşı olarak kendisine büyük bir minnet duydum ve bu minnetimi bir nebzede olun ödeyebilmek istedim. Ve tekrar altını çiziyorum 80 milyon olarak Doğu Bey’e bu konuda minnet borcumuz vardır. Doğu bey aynı zamanda iyi bir Atatürkçü ben de bir Kemalist olarak onu desteklemek görevimdir diye düşündüm.

“MECLİS’TEKİLER DE 1 MİLYON İMZA TOPLASIN”

“İmza vermemdeki ikinci nedeni ise ben demokrasiye inanın bir insanım. Ülkemde eksiksiz bir demokrasi istiyorum. Demokrasinin önüne konan tüm engelleri elimden geldiğince kaldırabilmek için ben de bir şeyler yapmalıyım diyorum. Cumhurbaşkanlığı seçiminde meclis dışındaki partilerin aday gösterebilmesinin önüne bir engel konulmuştur, 100 bin imza topla getir. Meclis içerisindeki partiler istediklerini aday gönderebilecek yani Meclis’teki PKK partisi HDP aday gösterebilecek ama Vatan Partisi Doğu Perinçek’i aday göstermeyecek. Ya da Akşener, Saadet Partisi 100 bin  imza toplayacak.  Bu bir çifte standarttır, haksızlıktır. Buna da karşıyım. Eğer bir kişi vatanına hizmet ediyorsa kendisini bu görevi yapabilir görüyorsa. Hele ki o kişi gerçek bir vatanseverse ve Cumhurbaşkanı olduktan sonra parlamenter rejime götürme sözünü veriyorsa o insanların aday olabilmeleri için imza vermek gerekir. İktidar kendisine rakip çıkmasın diye bu işi güçleştirdi. Bağımsız milletvekili olabilmek için bir tane bile imzaya gerek yok. Seçim Kurulu’na müracaat eder aday olursunuz ama Cumhurbaşkanı olabilmek için 100 bin imza topla getir diyorsunuz. Madem eşitlik olacak, Meclis’te olan partiler de 1’er milyon oy toplasınlar. Meclis dışındaki partiler ve partisi olmayanlar için 100 bin imza geçerli olsun.”

Haber: Ufuk Akkaya
Kamera: Akın Kara
ulusal.com.tr


https://www.ulusal.com.tr/gundem/ckd-genel-baskani-canan-aritman-80-milyonun-perincek-e-minnet-borcu-var-h198535.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın