İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erivan Fizik Enstitüsü direktörlüğüne Notre Dame Üniv.’nden Prof. Dr. Ani Aprahamyan atandı

A.Alikhanyan Ulusal Bilim Laboratuvarı (Erivan Fizik Enstitüsü) Fonu Mütevelli Heyeti, Eğitim ve Bilim Bakanlığında gerçekleşen oturumunda Erivan Fizik Enstitüsü direktörlüğüne Indiana (ABD) Notre Dame Üniv. Fizik Bl. öğretim üyesi Prof. Dr. Ani Aprahamyan’ın atanması ve Mütevelli Heyeti başkanına Aprahamyan’la çalışma sözleşmesi önerisinde bulunmayı oybirliğiyle kabul etti.

Eğitim ve Bilim Bakanı Levon Mkrtiçyan, oturuma davetli Ani Aprahamyan’ı kutladı, Ulusal Laboratuvarın dünya standartlarında yönetimi ve bilimde ciddi kazanımlara katkı yönünde umudunu ifade etti.

200’ü aşkın bilimsel makalesi bulunan Prof. Dr. Aprahamyan ABD ve Avrupa’daki bir dizi bilim kuruluşu ve birliği üyesi. Bunlar arasında ABD Amerikan Bilimsel İlerleme Asamblesi, AAAS) Amerikan Kimya Birliği (ACS), Amerikan Fizik Birliği (APS), Sigma Xi, New York Bilim Akademisi de yer almakta.

Aprahamyan özellikle nükleer fizik ve izotop üretimi alanında uzman.

Prof. Aprahamyan, Ermenistan başbakanı kararıyla 2009 yılından bu yana Ulusal Laboratuvarın bilimsel ve yönetsel verimliliğinin yükseltilmesine yönelik Uluslararası Komisyon üyesi, 2011’den itibaren Fon Ekspertiz Danışma Organı üyesi ve sekreterliğini yürütmekte.


https://news.am/tur/news/444299.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın