İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrikhanenin Sokağı Genişletildi

Ermeni Patrikhanesi’nin bulunduğu Kumkapı’daki Sevgi Sokağı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, sokaktaki işyerlerinin yıkılmasıyla genişletildi. Ermeni Patrikhanesi Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan, yayınladığı mesajda, sokağın genişletilmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür etti.

Patrikhane’nin bulunduğu sokağın iki tarafında da yer alan dükkanların sokağı daraltması ve araçların geçişini zorlaştırması nedeniyle Patrikhane tarafından yıllardır İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan genişletme başvuruları sonuç verdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılarak yıkılan işyerlerinin kaldırılmasıyla sokak genişletildi. Sokağın kaldırımları yeniden düzenlenirken, sokağın giriş ve çıkışlarına Ermeni Patrikhanesi’nin kontrolünde hidrolik bariyerler yerleştirildi.

Sokağın genişletildiğini sosyal medya hesabından duyuran Ermeni Patrikhanesi Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan, “Bu yoldan arabaların geçişi çok sıkıntılıydı. Özellikle Patrikhane’ye gelen resmi araçlar için bir nevi işkenceydi. Shnorhk Patriğimiz zamanından Mesrob Patriğimize kadar patriklerimizin istekleri bu yolun bir şekilde 2-3 metre genişlemesiydi” diyerek İBB nezdinde yaptığı görüşmeler sonucunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi7nin eski Başkanı Kadir Topbaş döneminde yıkım kararı alındığını açıkladı. Ateşyan, yolun kontrolünün de Patrikhane’ye bırakılmasını istediğini belirterek, Fatih Belediyesi7nin bu talebe de olumlu yanıt verdiğini açıkladı.

Ateşyan yayınladığı mesajında, “Buradan tekrar Sayın Kadir Topbaş’a, Fatih Belediye Başkanı Sayın Mustafa Demir’e ve özellikle cemaatimizin değerli üyesi Saygıdeğer Nadya Taşel hanımefendiye gösterdiği çabalardan ve desteğinden dolayı şükranlarımı arz ediyorum” dedi.(Seyfi Genç)


http://haber.sat7turk.com/patrikhanenin-sokagi-genisletildi/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın